Gjorde jobben mot Herulf, tok poengene – Norsk Topphåndball

Gjorde jobben mot Herulf, tok poengene

Det var ingen stor håndballkamp de 253 tilskuerne som fant veien til Stavanger Idrettshall på vinterferiens siste dag fikk se. Et ukonsentrert og Rygerlag som slurvet i angrep i første del av førsteomgangen gjorde at gjestene hang mer med enn de burde. Derfra og ut var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Takk for støtten til maskotter fra Hundvåg og Tastavarden
Foto Svein Erik Fylkesnes

Herulf Moss kom til Stavanger med 18 strake tap og i starten av kampen så hadde de kontakt i målprotokollen. Rygergutta var utålmodige i angrep og ellers så treffsikre Rygere skjøt i alle andre plasser enn i mål. Herulf fikk spille lange angrep og klarte å putte noen baller bak Eirik Varpe i Rygermålet, dermed var vi bare et par mål foran halvveis ut i omgangen.

Men Herulf hadde lite å by på og med noen justeringer og litt mer tålmodig angrepsspill så festet vi grepet om kampen og ledet med fem mål til pause. I andre omgang var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli og selv halv maskin så endte vi opp på 36 mål bak Herulf målvakten mens vi måtte hente ut ballen 22 ganger i eget nett.

Flere gode redninger fra Eirik. Her har fotograf Hans Lie foreviget en av disse.

Utover kampen slapp flere av unggutta til og når sluttsignalet gikk hadde samtlige 14 utespillere notert seg på scoringslista. Kampen går nok ikke inn i bøkene som noen høydare for publikum. Det virket i perioder som det var en transportetappe for begge lag. To advarsler og en 2 minutter viser at tenningsnivået nok var på samme nivå som underholdningsnivået.

Julian flyr høyt. Foto Svein Erik FylkesnesNår det er sagt så kom vi til kampen med et mål, å ta 2 poeng. Det klarte vi med god margin. Med det har vi heng på kvalikplassen. I denne runden møtte topp 7 de 7 lagene nederst på tabellen og samtlige favoritter innfridde og dermed er tabellen lik som den var før denne runden.

Nå er det ei uke med landslagssamling og neste helg er kampfri. Neste kamp er borte mot ROS 19. mars, en kamp vi både skal og vil ha to poeng for å få en skikkelig rysare når Follo kommer til Stavanger runden etterpå.