Gjerpen møter Follo onsdag:  – Vi er veldig gira på revansje! – Norsk Topphåndball
Foto: Morten Bjerk

Gjerpen møter Follo onsdag:  – Vi er veldig gira på revansje!

Trekløveret Oppsal, Gjerpen og Follo har skaffet seg en liten luke til resten av lagene i 1. divisjon og kjemper om to plasser som gir direkte opprykk til REMA 1000-ligaen.  Før jul vant Follo 25-24 over Gjerpen.  I morgen onsdag er det et heltent hjemmelag som kommer til å gjøre alt for at begge poengene blir igjen i Skien. 

Foto: Morten Bjerk


– Vi er spente, men vi er veldig gira på revansje siden vi tapte mot de på bortebane før jul, forteller midtre bakspiller Ingeborg Rolseth Holt (23), som kom til Gjerpen fra Charlottenlund foran denne sesongen. – Vi har lyst til å vise oss fra en enda bedre side og det er det vi har jobbet for, fra den kampen av. Vi gleder oss veldig til å møte Follo på hjemmebane.

Hvordan må dere fremstå for å vinne?

– Det handler om at vi må ha lysten, lyst til å vinne de kampene. Man vet at det er de kampene som teller mest og det er de kampene som er artigst å spille. Vi vet at det blir en kamp med mange tøffe dueller, så handler det om å stå opp i forsvar.

– Vi forbereder oss som vi gjør foran alle kamper, vi analyserer alle lag. Det er press på begge lagene for det er to lag som har lyst til å rykke opp. Jeg tenker at vi får ta med oss det presset og bruke det til noe fornuftig. Tar vi Follo på onsdag, gir det oss en enda bedre sjanse videre, vi må bare se positivt på det og glede oss til kamp, sier 23-åringen ivrig.

Foto: Morten BjerkHvor artig er det å spille i Gjerpen og kjempe om opprykk?

– Det synes jeg er utrolig kult. Det var også en av grunnene til at jeg ville gå til Gjerpen, bemerker Rolseth Holt. – Jeg visste at det er en klubb som satser og som har mange gode spillere og som har lyst til å komme seg opp og frem. Det synes jeg har vært utrolig gøy.


Ingeborg Rolseth Holt spilte 3 sesonger i Charlottenlund før hun skiftet klubb i sommer. I fjor var hun en av toppscorerne i CSK med 99 mål på 20 kamper. Et snitt på fem mål pr kamp. Ingeborg har samme scoringstrend i sin nye klubb og har etter 15 kamper et snitt på fem mål pr kamp.

Søndag var Ingeborg tilbake i CSK Varmbo arena og møtte Charlottenlund for første gang i hennes gamle arena. Det endte med seier 47-19 til Gjerpen. Og den tidligere CSK-spilleren ble kåret til BB etter sine 10 scoringer.

Foto: Anstein Engravslia


– Det var en god opplevelse å være tilbake i CSK Varmbo arena for min del, smiler bakspilleren. – Vi hadde lyst til å vise oss fra en bedre side, vi har ikke startet for godt i år. Vi hadde mål om å sette et godt forsvar og løpe mye. Og det følte jeg vi klarte å oppnå. Når vi setter forsvaret, får løpt på motstanderen og spiller hverandre gode, da blir det scoringer på alle.


Da Ingeborg Rolseth Holt takket ja til tilbudet fra Gjerpen foran denne sesongen, fikk hun også med sin lagvenninne fra CSK, Fride Lunne Mastad. Begge har funnet seg raskt til rette i Skien og har opplevd mye tillit fra trenerteamet Pål Oldrup Jensen og Anstein Engravslia.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å skryte av laget, klubben, trenerne og medspillerne. Det har vært gøy å komme hit og jeg trives veldig i Skien og føler jeg får god utvikling og god hjelp av trenerne. I tillegg har jeg en spillergruppe med veldig mange gode spillere, det gjør også at treningene holder høy kvalitet, sier hun begeistret.

– Jeg hadde ingen spesielle forventninger, men visste jeg kom til en god klubb med mange gode spillere og visste at jeg måtte prestere på trening og tenkte å ta det litt derfra. Det har gått over all forventning og jeg har i tillegg fått en del spilletid. Jeg er heldig å få stå både mye i angrep og i forsvar, det betyr mye, både for egen utvikling og selvtillit, sier hun fornøyd.


Får du brukt dine styrker i Gjerpen?

– Trenerteamet ønsker å bygge på mine styrker og spille meg god. Samtidig som jeg på min posisjon står sammen med Linn Andresen, en kjempegod midtback. Vi trener mye på gjennombrudd og skudd fra bakken, jeg føler hun har hjulpet meg, sier Ingeborg takknemlig.

– Jeg ønsker å bidra med innsats og vilje på banen. Ønsker å krige bakover så vi tar med oss det gode vi gjør bak fremover i banen. Samtidig så ønsker jeg å bidra med å spille opp andre, men også være en trussel mot mål selv, det jobber jeg med.

Foto: Anstein EngravsliaGjerpen HK Skien har uttalt at i år skal de rykke opp til REMA 1000-ligaen, etter at de var nære å klare det allerede forrige sesong. Skiensklubben har to ettmålstap så langt, mot Follo og Oppsal. Gjerpen har lagt inn protest for Osloklubben fikk et mål for mye av sekretariatet i første omgang. Utover dette har Gjerpen 13 seire og setter seg i en god posisjon for direkte opprykk ved å slå Follo HK Damer i Skienshallen onsdag.

– Vi kom inn mange nye spillere i laget i sommer og vi trodde det skulle ta enda lenger tid å jobbe oss sammen og bli samspilte, men trenerne har vært flinke og vi har blitt bedre og bedre, føler jeg. Vi ønsker å være et forsvarslag, sette et godt forsvar bakover og kjøre etter å ha høyt tempo og spille hverandre gode. Summa summarum har vi hatt en god sesong. Vi forsøker å slippe inn færrest mulig mål og score flest mulig, det ser man på målforskjellen på tabellen også. Og så handler det om å vinne de tette kampene, det er det vi jobber mot nå, sier Ingeborg Rolseth Holt avslutningsvis.