Geir Oustorp er Sandefjords nye trener – Norsk Topphåndball
Dette blir trenerduoen for Sandefjords herrelag i 1. divisjon kommende sesong: Fredrik Svendsen (ass. trener) og Geir Oustorp.

Geir Oustorp er Sandefjords nye trener

– Geir er en verdig arvtaker etter Einar. Vi hadde flere gode kandidater å velge mellom, og at valget falt på Geir skyldes veldig mye det inntrykket han ga oss i meter og det gode skussmålet har får fra alle kanter.

Det sier Sandefjord Håndballs daglige leder Anders Holand Pettersen. Har har nettopp signert trenerkontrakt med Geir Oustorp (51), Sandefjord-gutten som har vært med å prege norsk håndball siden begynnelsen av 90-tallet både som spiller og som trener. Nå skal han lede Sandefjord i jakten på opprykk til REMA1000-ligaen.

– Da Sandefjord startet jakten på ny trener i slutten av mai hadde jeg anledning til å takke ja. Nå gleder jeg meg bare til å samarbeide med Fredrik (Svendsen, ass trener) og resten av teamet rundt laget og klubben, sier Geir Oustorp.

Kveld i Bugården

Han gjennomførte sitt første møte med spillerne i går kveld. Først så han dem jobbe dugnad med å rulle sammen håndballdekket som ble brukt i Ishallen under Fjordcup, så tok han dem med på en løpetur i Bugårdshallen før det ble en kort presentasjon for spillerne og deretter grilling i Bugårdsparken.


Fra torsdag er det full rulle i drøye to uker før det blir sommerferie. Onsdag 26. juli starter oppkjøringen til kommende sesong, og seriestart i 1. divisjon er allerede 3. september borte mot ROS.

God blanding
– Sandefjord er en god klubb som har et meget spennende lag; en god blanding av etablerte spillere og unge gutter, sier Geir Oustorp. Selv om han ikke har fulgt så veldig godt med på herrenes 1. divisjon denne sesongen, har han likevel fått med seg noe, blant annet etter et par besøk i Jotunhallen.

Positivt mottatt
Anders Holand Pettersen er veldig godt fornøyd med ansettelsen av Geir Oustorp som ny trener.

– Han er rutinert, er åpenbart interessert i oppgaven, har gode referanser og ble positivt mottatt av de spillerne vi konfererte med før ansettelsen. Og så kommer han jo tilbake til moderklubben sin! sier Holand Pettersen.

Og det er selvsagt riktig. Geir Oustorp vokste opp i STIF, spilte i klubben som junior og senior fram til 1993, og hadde også et kort opphold på STIF i 1998-99. Den sesongen spilte han for øvrig også VM for Norge. I Håndballforbundets statistikker står han oppført med 91 A-landskamper (317 mål) og 46 kamper for ynge landslag (112 mål).

Når én legende (Einar Veierød) pakker bagen og går, kommer en annen legende (Geir Oustorp) inn døra. En av Norges mestvinnende håndballklubber beholder grepet.