Går det mot avgjørelse i 1.divisjon? – Norsk Topphåndball

Går det mot avgjørelse i 1.divisjon?

Tirsdag 22. mars

Sandnes – TIF Viking i Sandneshallen kl 18:00

Det meste har gått på skinner for Sandnes denne sesongen, i alle fall nesten … og med kun to tap på 16 kamper ligger de godt an til å skulle spille REMA 1000-liga neste sesong. Noe de for øvrig gjorde sesongen 2017/18. Den gang ble det med «forsøket» og rett tilbake til 1.divisjon. Det er noe over en uke siden sist Sandnes var ute på parketten, på Fold HK sin motsatte banehalvdel. Kampen gikk Sandnes sin vei og avstanden til neste lag på tabellen (by-rival eller by-nabo om du vil, Viking) er på tre poeng.

TIF Viking kommer fra Bergen med den hensikten å «ta igjen» de to poengene de måtte gi fra seg på hjemmebane i høst. TIF Viking ligger i dag på den fjerde og siste kvalifiseringsplassen. De har like mange poeng som Follo, men en kamp mindre spilt. Og sist de var på parketten ble det seier over OSI.

Da TIF Viking var vertskap for den omvendte kampen i høst, viste kveldens hjemmelag grei styrke og vant med 9 mål. Skal gjestene vere best også tirsdag kveld? Biletter til kampen finner du i hjemmelaget sine systemer, blir det for knapp tid etter jobb så ser du kampen på Direktesport.no (krever abonnement). Det siste alternativet er handball.no/live.

Oslo-Studentenes IK – Falk Horten i Domus Athletica kl 18:30

Studentlaget fra Oslo har hatt en god vår om vi kan si det sånn. Selv om det ble tap for TIF Viking nå sist, så har de tatt seks poeng på de fire siste kampene sine. Så vi våger påstanden at de er i god kampform for tiden. Pr i dag ligger de godt an til spill i 1.divisjon også neste sesong da de ligger like over streken med 12 poeng.

Falk Horten var lenge med i kvalifisering-opprykks kampen men etter fire tap på rappen ser det ikke ut til at laget fra Horten får spille kvalifisering denne sesongen. Sist Falk Horten spilte på øverste nivå var i 2018/19 sesongen, de spilte kvalifisering foran 2020/21 sesongen, men der røyk de ut.

Falk Horten var sterkest sist de to lagene møttes og vant den gang med tre mål. Greier OSI med sin stigende form å få revansj på tirsdag? Følg med på OSI sin sider for billetter og en ev streaming av kampen. Eller sjekk innom handball.no/live for oppdatering.