FY FELA så deilig!! – Norsk Topphåndball

FY FELA så deilig!!

Eirik Haugdal oppsummerer kampen mot Sola – 18.09.2019

Årets første to poeng er endelig satt i banken, og da handler det i all hovedsak om å nyte øyeblikket! Alt var ikke like vakkert, alt ble ikke 100% riktig og vi har fremdeles mye å gå på. Men i det øyeblikket man vinner den første kampen for sesongen, da kan man slippe alle hemninger både på inn- og utsiden, rett og slett bare nyte øyeblikket

Vi møtte ett heltent Sola, egentlig akkurat litt som forventet. Vi skulle beholde roen, se hvordan de håndterte ulike typer spill, og hadde en ganske klar plan på hvordan vi skulle løse de ulike fasene av kampen. Her synes jeg vi i perioder løser dette ganske fint angrepsmessig i førsteomgang. Vår utfordring er rett og slett det som skjer defensivt. Den gode gamle sveitserosten, eller en nydelig, vellagret Jarlsberg, er en god beskrivelse av vårt forsvar. Uansett hvor Sola ville komme, så fikk de gå i de rommene. Målvaktene våre får lite hjelp, og på mange måter så er vi egentlig litt heldige som kun er 3 mål bak til pause.

Pausen bruker jentene på å prate litt sammen, også tar vi noen få ting som vi ønsker å ha et større fokus på inn i 2. omgang. Sikkert ikke overraskende for noen, men forsvaret ble den delen av spillet som tok mest tid.

Jeg fikk absolutt en følelse av at det var en gjeng som var offensive i hodet. Jeg kunne se noe i blikkene til et par av de jentene, som jeg kanskje har savnet litt. Det var en gjeng som var mer enn klare for de siste 30 minuttene.

En kanonstart på 2. omgang, rett i rygg på Sola, og vi merker at de begynner å tenke seg om før de gjør ting. Vi får bedre tid i eget forsvarsspill, og dermed bedre forutsetninger for å gjøre det vi har blitt enige om. VI fremprovoserer noen tekniske feil og skudd som Jenny plukker, og endelig kommer det noen mål i kontra og ankomst.

Første gang vi er foran, så er stillingen 19-20, og det er øyeblikket hvor jeg kjenner at endelig er det vi som styrer kamprytmen. Vi trenger ikke å jage med hodet under armen, vi kan styre tempo og bruke tid der vi ønsker.

Jentene fighter og slåss kampen ut, og det hele ender opp i en vakker og avhengighetsskapende gledesrus. Den følelsen som man jager 1-2 ganger i uka, den som LAGET ønsker å skape sammen! Så lenge man setter VI foran JEG, så skal vi alltid klare å skape flere øyeblikk som dette!

«Being a part of something that is working toward a greater goal. There´s no more satisfaction than achieving goals as a team”