Frivilligstipend til Fana IL: – Våre frivillige utgjør en forskjell! – Norsk Topphåndball
F.h.: Lars Christensen (Fana), Anne Bjune (Fana), Mads Fredriksen (NTH)

Frivilligstipend til Fana IL: – Våre frivillige utgjør en forskjell!

I et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Topphåndball deles det ut 10 frivilligstipender til norske eliteklubber der hvor frivilligheten står ekstra sterkt. En av klubbene som har mottatt dette stipendet i år er Fana IL Håndball.

Fana IL er et stort og tradisjonsrikt idrettslag, og ble stiftet allerede 3. mars 1920. De er en pådriver for utviklingen i Bergen sør, både på anleggssiden og for den sosiale bærekraften. I dag har idrettslaget nesten 6.000 medlemmer fordelt på 15 idretter.

Håndballjentene (Fana Håndball Elite) rykket opp til REMA 1000 Ligaen i 2018, og har siden den gang tatt store steg både på arrangement og sportslig. I inneværende sesong har de også fått vist fram klubben i EHF European League.

Utviklingen hadde ikke vært mulig uten all frivillig innsats som legges ned daglig i den sørlige delen av Bergen.

Klubben selv forteller dette om frivilligheten i Fana IL Håndball:

«Frivilligheten er av uvurderlig betydning i Fana IL Håndball. Vi er dypt takknemlig for den innsatsen som legges ned på alle fronter som trenere, lagskontakter, arrangementer (vaffelsteikere, tribuneriggere, vaskere, billettselgere, ryddere mm), utvalg og styre. Uten alle frivillige som stiller opp, hadde det ikke vært mulig å tilrettelegge for at barn, unge og voksne skal få holde på med idretten sin.

Våre frivillige utgjør en forskjell!
Frivillighetsarbeid og dugnader er ikke lenger en selvfølgelighet. Deltakelse ut over egne barns «medlemskap» er uvurderlig. Det er viktig at arbeidet anerkjennes. I håndballgruppen har vi stort fokus på å synliggjøre anerkjennelsen blant annet gjennom frivillighetssamlinger, felles representasjonstøy, matservering i forbindelse med frivillighetsarbeid og positiv kommunikasjon i våre sosiale medier. Vi har under planlegging opprettelse av ildsjel-priser, samt benytte plakater på våre hjemmekamper hvor frivillighetsarbeidet fokuseres.»

Norsk Tipping og Norsk Topphåndball gratulerer Fana IL Håndball med Frivillighetsstipendet, og håper stipendet bidrar til enda mer synlighet rundt frivillig arbeid i og rundt klubben!

Takk til de frivillige og: