Frivilligstipend: – Godt samarbeid på og utenfor banen er nøkkelen til suksess – Norsk Topphåndball
Foto: hans Lie

Frivilligstipend: – Godt samarbeid på og utenfor banen er nøkkelen til suksess

I et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Topphåndball deles det ut 10 frivilligstipender til norske REMA 1000-liga klubber der hvor frivilligheten står ekstra sterkt. En av klubbene som har mottatt dette stipendet i år er Sola Håndballklubb.

Sola Håndballklubb er på en skikkelig opptur og leverer klubbens beste sesong gjennom alle tider. Så langt denne sesongen har det blitt spilt ikke mindre enn 22 kamper i REMA1000 ligaen, 6 NM-kamper og hele 10 kamper i Europaligaen.

– Det har vært og er imponerende å følge med på hvordan Steffen Stegavik og jentene har løftet prestasjonene og lagets resultater gjennom hele sesongen. I Norsk Topphåndball vet at slikt ikke kommer av seg selv. Trenere og spillere må levere på parketten hver eneste dag, på trening som på kamp. Men det er ikke nok.

Det er Norsk Topphåndballs kommersielle leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen som, på vegne av Norsk Tipping, har tatt turen til Åsenhallen for å dele ut et frivilligstipend til Sola. Og som også skryter av den suksessfulle håndballklubben.

– Det er ikke å mulig å prestere slik på banen, om det ikke finnes et apparat som håndterer alt som skjer utenfor banen på samme profesjonelle vis som det som skjer innenfor 40 ganger 20 meter. I Sola Håndballklubb komplimenterer både aktørene på og utenfor banen hverandre på imponerende vis.

Foto: Hans Lie

Både daglig leder Svein Gaute Hølestøl og salgs- og markedssjef Siri Forgaard er stolt av frivilligheten i egen klubb. Og de ønsker seg flere.

– Det hadde vært flott om oppmerksomheten som de frivillige får gjennom dette stipendet også medfører noen nye ansikter. For enn så lenge er det litt for få personer som løfter store løft, forteller representantene fra Sola Håndballklubbs dyktige administrasjon.

Og når det kommer til dugnad og administrasjon… så vet nok alle ansatte i norske håndballklubber at det å være nettopp det – ansatt i klubber – betyr også at det skal legges ned uendelig mange timer for klubben. Langt utover det som er normalt i «vanlige» stillinger.

– Det er nok ikke for drøyt å påstå at i mange klubber er det ofte slik at klubbens ansatte leverer vel så mange dugnadstimer, utover sin normale stillingsprosent, som mange av de frivillige. Når denne samhandlingen fungerer optimalt, så kan resultatet bli så bra som det er her i Sola Håndballklubb, avslutter Bruun Hansen med adresse til den imponerende utviklingen som skjer hos de gule på Jæren.