Frivilligstipend: – Frivillighet går i generasjoner i Vipers! – Norsk Topphåndball

Frivilligstipend: – Frivillighet går i generasjoner i Vipers!

I et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Topphåndball deles det ut 10 frivilligstipender til norske eliteklubber hvor frivilligheten står ekstra sterkt. Vipers var en selvsagt klubb i den anledning. Og i verdens beste håndballklubb går frivilligheten i generasjoner!

Det er familien Egeli, med mor og bestemor Berit Stray Egeli, datteren hennes og mamma Marte Egeli og hennes sønn og Berits barnebarn, Sebastian Egeli Aiman som synliggjør hele tre generasjoner med dugnadsmedarbeidere i sørlandsklubben. Alle på «vakt» samtidig!

Tre generasjoner frivillige i Vipers!

– Først og fremst er det moro å være med blant de frivillige i klubben fordi det er et fint fellesskap, skryter alle tre. Og selvsagt har de både den ledige tiden som skal til. Og ikke minst, de liker håndball!

– Det er gøy å være en del av frivilligheten og ekstra moro er det å være en liten del av verdens beste håndballklubb, det motiverer ekstra, kommer det samstemt og med «trykk» fra alle tre.

Arrangementsansvarlig i Vipers, Aleksander Bergh Kristiansen legger ikke skjul på at han er stolt av de frivillige og for jobben de legger ned. Og han synes det er ekstra stas at jobben de frivillige legger ned, blir lagt merke til også utenfor Kristiansand.

– At Norsk Tipping kommer med et eget Frivilligstipend til klubbens dugnadsmedarbeidere. Ja, sånt inspirerer både de frivillige og selvsagt også vi som jobber i klubbens administrasjon, skryter han. – Det er så flott at noen klarer å se prestasjonene bak prestasjonene, forklarer han. Det er ikke altfor ofte at de blir heiet på.

– De frivillige stiller opp både midt i uken og i helger. Tidvis, når det er Champions League, er det flere som legger ned hele helger for å legge forholdende til rette for både våre gjestende motstandere og for å få gjennomført hele kamparrangement. Det står virkelig respekt av den innsatsen som legges ned uke etter uke og det gjennom en lang sesong som kan strekke seg fra august/september til både mai og tidlig juni.

Norsk Topphåndballs kommersielle sjef, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, var å delte ut stipendet på vegne av Norsk Tipping. Han hadde også noen lovord med til frivilligheten i Vipers.

– Man blir ikke verdens beste håndballklubb uten også å være blant verdens beste utenfor banen. Vipers reise i internasjonal håndball ville ikke vært mulig uten alle de fantastiske frivilliges innsats. Vi vet at Norsk Tipping er mektig imponert over det Vipers får til, både på og utenfor banen. I Norsk Topphåndball lar vi oss også imponere over de frivilliges pågangsmot. Det som legges ned av innsats, tid og ressurser er helt enestående. Det er nettopp i samskapingen mellom alle de frivillige at klubbens «sjel» skapes, hvor kultur bygges og innsats over generasjoner gjenskaper det hele. Det er slik man blir best over tid, skryter han.