Fri flyt i 30 minutter, nesten full stopp i de siste 30 – Norsk Topphåndball
Fredrik Engelstad fyrte løs i Melhushallen. Det er lenge siden sist han skåret seks mål i en tellende kamp. Foto: Sandefjord Håndball

Fri flyt i 30 minutter, nesten full stopp i de siste 30

Sandefjord leverte en knallsterk førsteomgang mot Melhus og ledet 17-8 til pause. I den andre hadde de mer enn nok med å holde følge med de unge trønderne, som klarte uavgjort i omgangen. Kampen endte med Sandefjord-seier 32-23 og en befestelse av posisjonen som 1. divisjons nest beste lag.

Einar Veierøds menn fulgte Plan A; nemlig å komme hjem med to nye poeng. Den førsteomgangen luktet det svidd av. Et hardtarbeidende forsvar gjorde oppgaven enklere for keeper Sander Akerlie, men det var likevel imponerende å se ham spille seg til en redningsprosent på 56 før han overlot plassen til Johan Hedlund Bergqvist.

Han fikk ikke like god hjelp i den andre omgangen, det er sikkert og visst. Sandefjord-gutta slurvet både framover og bakover de siste tretti minuttene. Det ble rett og slett levert dårlig håndverk. De ledet riktignok med opptil 11 mål; på stillingen 12-23 etter at Fredrik Engelstad hadde fyrt av to kjappe skudd, men så startet Melhus opphentingen.

Og vondt ble til verre da Melhus tok timeout midtveis i omgangen og la om forsvaret til veldig offensive 3-3. Da sleit vi med angrepsspillet helt til Veierød puttet på en ekstra utespiller og vi spilte mot med 7 mot 6. Melhus kunne ikke gjøre annet enn å legge seg inn igjen, og kampbildet snudde. De hadde vært bare seks mål bak både på 21-27, 22-28 og 23-29, men så ordnet først Sander Wennberg Linderud 23-30 før kampens toppskårer Erlend Johnsen kontret inn de to siste målene og dermed sikret at vi i hvert fall ikke tapte den andre omgangen.

Sikker seier

Nå var det aldri noen fare for seieren og de to poengene. En i utgangspunktet vanskelig bortekamp ble avgjort de siste femten minuttene av første omgang da ledelsen økte fra 6-4 til 17-8. Da var det tett bakover og fri flyt i angrepsspillet. Spesielt morsomt var det å se Fredrik Engelstad slippe seg løs. Før denne kampen hadde han et snitt på 1,3 nål per kamp. Mot Melhus ble det seks flotte skåringer.

En annen som begynner å vise tenner framover er Anders Jansrud. Mot Nordstrand onsdag ble han toppskårer med åtte mål, i dag endte han på fem, men i tillegg sto han for åtte assists. Det at både Engelstad og Jansrud tør å slippe seg litt mer løs i angrepet er godt nytt for Einar Veierød. I går måtte Johannes Gurrich ut med en ankelskade etter bare få minutters spill, og Sander Wennberg Linderud hadde ikke helt dagen på høyre backplass. Da er det godt å ha alternativer som ser mot mål, og ikke bare etter en å spille ballen til.

BB på kanten

Sandefjords bestemann ble denne gangen trønderen Erlend Johnsen, som nesten spilte på hjemmebane. Han gjorde fire flotte mål fra 7-metersmerket og fem fra kant/kontring og var sånn sett en fortjent BB. Men det hadde ikke vært noen som hadde protestert om det hadde blitt Sander Akerlie heller. For selv om han misset noen skudd da han kom innpå i 2. omgang så endte han likevel me 46 i redningsprosent. Med slike keeperprestasjoner skal det godt gjøres ikke å vinne.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergquist, Sander Akerlie, Erlend Johnsen 9 (4), Trym Bilov-Olsen, Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad 6, Kristoffer Norgren Olsen 2, Sander Wennberg Linderud 2, Magnus Galabuzi Segujja 1, Mikkel Ertsås, Anders Jansrud 5, Jakub Petrzela 3, Johannes Gurrich 3, Espen Røhmer 1, Tarik Repesa.