Frankrike ble for sterke for Håndballjentene – Norsk Topphåndball
Thorir Hergeirsson og de norske jentene måtte se seg slått av Frankrike i Bodø Spektrum. Foto: Christoffer Andersen/NHF

Frankrike ble for sterke for Håndballjentene

Flere debutanter fikk sjansen i dagens kamp, som endte med 18-30-tap mot Frankrike.

Håndballjentene er i Bodø sammen med det franske landslaget, for treningssamling og kamp lørdag kveld. Da samlingen faller utenfor internasjonal periode stiller Norge kun med spillere fra norske klubber. Flere debutanter fikk dermed sjansen i dagens kamp.

Norge kom godt i gang på hjemmebane, og Kristina Novak fikk tidlig vist fram skuddarmen sin. Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, og var helt likt etter ti minutter, på stillingen 4-4.

Til tross for flere debutanter og nye konstellasjoner, klarte Håndballjentene seg bra mot de franske stjernespillerne. Novak fortsatte å herje med franskmennene framover, og Julie Hulleberg fikk også vist seg frem i sin første landskamp. Ti minutter før pause stod det 9-9.

Etter å ha fulgt hverandre tett, klarte Frankrike omsider å få en liten luke på stillingen 13-10. Frankrike fikk satt enda en ball i nettet før pause, og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 14-10.

NOR-FRA
Camilla Herrem og de norske jentene leverte en god første omgang mot Frankrike.Foto: Christoffer Andersen/NTB/NHF

Tonje Larssen, Norges assistenttrener, oppsummerte første omgang til TV2:
– Vi har kommet til gode sjanser, men det handler om å sette de i mål. Vi har vært samlet en uke nå med mange debutanter, så det er fint at de får prøvd seg mot et av verdens beste lag og få masse erfaring.

Frankrike fortsatte storspillet også etter pause, og rykket ytterligere fra. Fem minutter inn i omgangen hadde Franskmennene økt til hele 18-11, og Thorir Hergeirsson tok time-out.

Norge slet med å sette ballen mellom stengene, og hadde kun scoret ett mål de første ti minuttene av omgangen. Karine Emilie Dahlum fikk omsider avsluttet den norske måltørken, men de franske jentene hadde fortsatt et stort forsprang på Håndballjentene. Ti minutter før slutt var stillingen 13-24.

Håndballjentene hentet seg inn de siste minuttene før slutt, men Frankrike var for sterke for de norske jentene. Kampen endte til slutt 18-30.

Kristina Novak oppsummerte kampen slik til TV2:
– Vi skulle selvfølgelig ønske et annet resultat. Vi henger godt med i starten, men midtveis i kampen scorer vi lite mål og gjør mange tekniske feil. Frankrike er gode på å straffe oss og er veldig rutinerte.

20230722 Kristina Novak.jpg
Kristina Novak var god for Norge i første omgang, og ble kåret til Norges beste spiller.Foto: CAN/NHF

KAMPFAKTA
Norge – Frankrike 18-30 (10-14)

Bodø Spektrum
Toppscorer Norge: Kristina Novak – 4 mål
Toppscorer Frankrike: Orlane Kanor – 5 mål
Utvisninger: Norge 4x2min, Frankrike 5x2min

Se fullstendig kamprapport
Les mer om Håndballjentene