Fra veldig irritert til banens beste – Norsk Topphåndball

Fra veldig irritert til banens beste

Trym Korperud Johnsen ble tatt av banen allerede etter elleve minutter hjemme i mot Follo i onsdagens kamp i REMA 1000-ligaen for menn. Irritasjonen han følte der og da gjorde noe med ham. Andreomgangen han leverte sto til fremragende, og gjorde at han fortjent ble kåret til banens beste i 28-22-seieren.

-Jeg gikk til pause og var irritert, men kom atskillig mer påskrudd tilbake den siste halvtimen. Da hadde jeg bestemt meg for å virkelig vise hva jeg er god for, og gi tilbake til laget det i hvert fall jeg kan bidra med. Jeg er stolt over hvordan jeg snudde dette i hodet, for så å prestere som jeg gjorde på banen, sier Trym.

Hans opplevelse kan være et godt bilde på hvordan DHK som lag opplevde det. Mange andre var sikkert også irritert over en omgang der de ledet kun en gang, på stillingen 8-7 etter et Viktor Petersen Norberg-mål, for så å snu det hele med en ordentlig god arbeidsøkt etter pause.
-Vi kom fra en virkelig fin opplevelse borte mot Nærbø søndag, og det er en kunst å gjenskape den energien vi la for dagen da, forklarer trener Kristian Kjelling.

Han forberedte spillerne på at det antageligvis ville være det laget som kriget best som ville stå igjen som vinner onsdag kveld.

Selvtillit sto etter hvert nesten utenpå drakten til Trym Korperud Johnsen etter en veldig god andreomgang. Så høy var troen på det han holdt på med at han scoret to ganger gjennom å skru ballen rundt målvakten og i mål i løpet av noen minutter. Etter seks spillemål er det lett å tilgi at det tredje forsøket på skruball ble enkel målvaktsmat.

Fra start så det ut som det var nyopprykkede Follo som hadde klart å mobilisere mest, og på det meste ledet de 7-2 etter 16 minutter. Da hadde DHK bommet og bommet på en god Follo-målvakt i Simon Åkesson Ypma, og de hadde i jaget for å holde følge med Follo også gjort noen tekniske feil. Fra sidelinjen lurer man jo på hvor mange forsøk man trenger for å finne ut at målvakten hoppet ut i stjerne på alle skudd fra seks meter.
-Du kan skyte i armene hans en og to ganger, men du skal ikke fortsette å gjøre det den tredje, fjerde, femte, sjette, syvende, åttende og niende gangen, mener Viktor Petersen Norberg.
Trener Kjelling registrerte også at motstanderens målvakt hadde mange redninger på klare sjanser. Så mange at han ble kåret til sitt lags beste spiller.
-I etterkant kan man vel si at det var veldig mange svake skudd i mellomhøyde på en målvakt som hoppet i stjerne hver gang, mener Kjelling.
DHKs målvakter var også gode. Isak Steinsson åpnet, og reddet åtte på 28 skudd. De fleste av dem da DHK sleit som verst. Oscar Larsen Syvertsen kom inn i og reddet fem av de syv skuddene han fikk. Samlet endte de på 37 prosent.
Positivt var det også at kantspillerne Ola Hoftun Lillelien og Ole-Henry Dahl scoret henholdsvis seks og fire mål. Over en tredjedel av lagets totale antall.

Alle DHK-spillerne løp inn til kampstart med drakt nummer 10 med Westby bakpå, og påskriften God bedring Alex på fronten. Korsbåndskadde Alexander Ørjevik Westby så kampen fra tribuneplass. Trym Korperud Johnsen brukte også drakten etter kampslutt da han forsøkte å lære vaktmesteren i Drammenshallen hvordan han skulle gjøre jobben sin.

DHK-spillerne klarte etter hvert å justere avstanden til forsvaret, samtidig som de hadde bedre timing på å slippe ballen videre til en medspiller. Det gjorde at de fikk kontakt, og spilte jevnt ut omgangen. Dog med Follo ledelsen hele veien til 12-11 halvveis.
Pausepraten gjorde godt, forteller Korperud Johnsen.

-Vi skulle gå ut og hjelpe naboen gjennom å holde høyere tempo og bedre avstand. De fikk lov til å stå veldig kompakte i forsvar i starten på kampen, men etter hvert klarte både Nikolai (Moe) og August (Lind Oma) fra sine midtposisjoner å sette opp Viktor og meg i gode muligheter ute på sidene.
-Vi spilte utrolig smart etter pause, mener han.

Tre mål på rappen av Trym ga et lite pusterom på 19-16-ledelse, men Follo var med. Først og fremst takket være målvakten Ypma og strekspiller Mikkel Vestli (8 mål!). Da Follo skjønte at de måtte jage for å få poeng, prøvde de seg med syv mot seks-spill i angrep, og etter noen minutters innkjøring, viste DHK igjen at det er en utfordrende oppgave mot de blåkledde. Follo vil nok i etterkant slå fast at de ikke lyktes noe særlig.
-Da vi ble enige om hvor vi ønsket å få deres avslutninger i overtallsspillet deres, og vi fikk gitt målvaktene litt bedre rammebetingelser, løste vi dette glimrende nok en gang, mener Kristian Kjelling.

Alle de tre første eliteseriemotstanderne har forsøkt seg på dette spillet, og alle har etter hvert pakket det bort. Ingen av dem har klart å finne nøkkelen til DHKs offensive forsvar mot denne typen spill.

DHK brukte litt lang tid på å finne mottrekk mot Follos gode strekspiller Mikkel Vestli ( i midten). Men da de endelig fikk orden på midtforsvaret, dro de i fra, og vant med seks mål.

Derfor står DHK med seks poeng etter to sliteseire over Fjellhammer og Follo, og de leverte praktfull håndball på bortebane mot Nærbø.
– Vi kom litt sent ut av startblokkene i dag, men vi skal ha kred for måten vi kriget oss inn i kampen igjen, og nok en gang snudde en slitekamp til seier, mener Trym.

Trener Kjelling mener at seks poeng er slik det bør være.
-Nå er det ikke gitt å hente to poeng på bortebane mot Nærbø, men strengt tatt skal vi vinne over Fjellhammer og Follo. Det er tøffere oppgaver i vente, advare Kjelling.

Allerede lørdag spiller de 2. runde i European Cup i Italia. Onsdag kommer Herman Gabriel Vildalen og hans Kristiansand på besøk til Drammenshallen, før det er returkamp mot italienerne søndag 22. september.

Både Nikolai Moe og August Lind Oma klarte etter hvert å komme det lille nødvendige steget forbi to forsvarsspillere som prøvde å pakke dem inn, og fulgte så opp med målgivende pasninger både til høyre og venstre. Det gjorde at både Viktor Petersen Norberg og Trym Korperud Johnsen endte opp med seks spillemål hver.