Fra bekmørke til bragd – Norsk Topphåndball

Fra bekmørke til bragd

Det var «natta» for Molde gjennom første omgang og minus ni mål på tavla. Etter pause kom et «nytt» moldelag på banen, hentet inn hele forspranget og sikret seg ett poeng i en kamp som altså håpløst tapt ut en halvtime tidligere. Det var en bragd – og faktisk kunne de ha vunnet også!

Storhamar Håndball Elite – Molde HK Elite 24-24

– Det var en «syk» omgang, vi ble til et helt annet lag. Dette gir oss kjempemye motivasjon, som vi skal ta med oss videre, oppsummerte målvakt og kaptein Marie i TV2-intervjuet etter kampen. Hun noterte seg for tolv redninger i den andre omgangen – en redningsprosent på 57! Og ble kåret til lagets beste av kampjuryen.

Kaptein Marie gjorde en praktfull andre omgang og bidro sterkt til den fantastiske opphentinga. Fortjent kåret til lagets beste. Foto: Jon Forberg

Enorm kontrast

Kontrasten kunne altså ikke ha vært større, for i den første halve omgangen var det lite som stemte for trener Tor Odvars elitegjeng – i stor grad nykomponert for sesongen. Stress, feilvalg, tekniske feil og bomskudd framover i tillegg til for få taklinger bakover gjorde at de blå lå under med fem mål etter ti minutter, åtte mål fem minutter seinere og ti mål etter tjue minutters spill. Avstanden ble ett mål mindre i løpet av de ti siste minuttene inn mot pause, men det var likevel ikke mye som tydet på at noe stort var på gang.

– Vi må bare glemme det som skjedde i første omgang, det var mye som ikke stemte da. Men nå legger vi om forsvarsformasjonen og setter inn mer «skyts» samtidig i angrep, så får vi se om det hjelper, sa Tor Odvar etter pausepraten.

Celina «banket» laget i gang etter pause og ble kampens toppscorer med sine seks spillemål. Foto: Jon Forberg

Fem strake og tett bak

Og hjalp gjorde det sannelig – jentan scoret de fem første målene i andre omgang og det gikk nesten ti minutter før Storhamar scoret sitt første. To ganger Celina, så Maja, Runa og Susanne – snuoperasjonen var i gang! Hjemmelaget sleit med moldelagets offensive forsvarsvri, taklingene satt bedre og bakerst tok altså Marie seg av de fleste av skuddene som slapp gjennom.

To minutter før slutt satte Maja inn 23-24 fra sin «strekposisjon» og i siste spilleminutt satte hun inn utlikningsmålet til 24-24 i tomt Storhamar-mål fra egen halvdel – ballen gikk via stolpen og i mål! Storhamar pådro seg en teknisk feil i sitt siste angrep, men da sto det bare ti sekunder igjen – og da rakk vi ikke å sette inn et seiersmål. Men likevel – fantastisk prestasjon!

Fantastisk løft i kampen og uavgjort mot serieleder Storhamar på bortebane. Herlig av Håndballjentan! Foto: Molde HK Elite

Vi møtte serielederen, altså!

Vi slo Storhamar med to mål i treningskampen på Otta for en drøy måned siden, siden har Anniken Obaidli & Co hatt en strålende start på sesongen, med ettmålsseier over Vipers og 23-målsseier over Romerike i eliteserien, og med uavgjort mot det franske storlaget Metz i mesterligaåpninga sist helg. Det setter ikke vårt lags prestasjon i noe dårligere lys, akkurat!

Den andre kampen som ble spilt denne onsdagen: Gjerpen – Vipers 29-38.

Neste seriekamp kommer om halvanna uke, lørdag 21. september, da er Fredrikstad BK motstander i Molde Arena – med kampstart klokka 16.30.

Storhamar Håndball Elite – Molde HK Elite 24-24 (17-8). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. OBOS Arena, Hamar – 671 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Marie Skurtveit Davidsen 1, Sara Nørklit Lønborg – Mia Kristine Strand 1, Rikke Larsen Øyerhamn, Johanne Halseth Nypan 3, Runa Heimsjø Sand 4, Lene Kristiansen Tveiten 3(2), Henrikke Hauge Kjølholdt, Celina Vatne 6, Maja Muri 5, Marketa Sustackova, Julie Bøe Jacobsen, Susanne Liberg Amundsen 1, Marlena Urbanska.
Toppscorere Storhamar: Kristin Venn 5, Anniken Obaidli 5(2).
Beste spillere (kampjury): Kristin Venn (Storhamar), Marie Davidsen (Molde Elite).
Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min., Molde Elite ingen.
Dommere: Ismet Kvakic/Tommy André Eriksen.