Follo: – Sterk laginnsats ga seier over Byåsen – Norsk Topphåndball

Follo: – Sterk laginnsats ga seier over Byåsen

Da dommeren blåste i gang kampen i Kolstad Arena i dag var det liksom kun ett lag som startet… Byåsen, anført av en hissig Aurora Hatle, ledet 4-1 da Ingvill Helland Anderson la time-out-kortet allerede etter 3,5 minutter.

Time-outen fikk ingen umiddelbar effekt, og Byåsen var oppe i 7-2 etter drøye 5 minutter, etter 6 mål på stripe fra nevnte Hatle. Men heldigvis står jentene våre i det, og sakte men sikkert begynte de å spise seg innpå og etter 20 minutter var de ajour på 11-11 etter mange gode redninger av Hante og et angrepsspill som parkerte Byåsen-forsvaret flere ganger.

Omgangen ble målrik og pauseresultatet 16-18. Etter en kort pause (jentene skulle rekke siste fly fra Trondheim…) fortsatte andre omgang som den første. Follo holdt seg 2-5 mål foran, og det luktet mer og mer seier til Follo! Og selv om de ikke klarte å puste rolig før dommeren blåste av kampen, endte det med en fin-fin 4-målsseier: 30-34.

Tilde Alræk ble kåret til Follos beste spiller med 5 mål og en rekke assist. Tilde har virkelig vist seg fram denne sesongen etter at fjoråret ble ødelagt av skader. Aller morsomst (med Follo-øyne) er å se at fintene hennes sender forsvaret i pølsebua flere ganger! Anette ble toppscorer også denne kampen, med 7 fulltreffere, hvorav 2 på straffe.

Vi ba 4-målsscorer Iben oppsummere kampen for oss:

Vi dro til Trondheim forberedt på en tøff og fartsfylt kamp. Byåsen kommer best i gang og setter et høyt tempo fra start. Selv om vi var forberedt på dette tar det litt tid før vi skjønner at dommeren har blåst i gang kampen. Hjemmelaget leder derfor 5-1 etter 4 minutter. Vi lar oss ikke stresse og spiller tålmodig. Det resulterer i at det etter 20 minutter er likt på stillingen 11–11. Byåsen slipper ikke taket og selv om vi går til pause med en to målsledelse blir det kamp hele veien inn. Tekniske feil begge veier, gode redninger og et godt kollektivt spill holder oss hele tiden foran. Vi vinner til slutt 30-34 og Tilde blir fortjent vår beste spiller med 5 mål og flere assist.

Gratulerer jenter og støtteapparat med 4 poeng av 6 mulige så langt denne sesongen!