Jeanett gleder seg til Morsdagskampen søndag, og håper at mange tar turen til Stil Arena – Norsk Topphåndball
Foto: Knut Stenseth/Østlandets Blad

Jeanett gleder seg til Morsdagskampen søndag, og håper at mange tar turen til Stil Arena

Jeanett Egebakken Kristiansen er tilbake på banen etter at hun ble mor for andre gang i september.  Hun har spilt syv kamper denne sesongen og ser veldig frem til Morsdagskampen søndag.  Hun synes det er artig at det gjøres litt ekstra ut av kampen.


Motstander er Oppsal og det tegner å bli et durabelig lokaloppgjør med et hjemmelag i poengnød som ønsker å vise seg frem fra sin beste side. 
TV2 er også på plass med Harald Bredeli og Bent Svele som kommentatorer. 


– Det er gøy, og jeg håper det blir mange på tribunen siden det er gratis inngang.  Jeg håper at folk tenker at det vil være morsomt å komme på en kamp som dette.  Det blir en ganske tøff og forhåpentligvis jevn kamp.  Oppsal har gjort det bra denne sesongen så dette blir gøy! sier Jeanett (31) ivrig. 

Follo har også tidligere arrangert fokuskamper hvor de har trukket 2000 publikummere til Stil Arena.

– For min del er disse kampene veldig morsomme å spille.  Jeg er i gåsetegn vant til å spille med masse publikum, det gir et ekstra kick.  Publikum er viktig for at det skal bli stemning.  Det er det som er det viktigste for en klubb, at folk stiller opp og viser at de er lojale mot laget. 

Tomine kom til verden 18. september 2023 da Jeanett ble mor for andre gang.  Eldstemann Tobias er 2 år og 5 måneder gammel. 

Hvordan har du opplevd å komme tilbake på banen denne gangen sammenliknet med etter den første fødselen?

– Sånn kroppmessig var det egentlig ingen forskjell, det gikk ganske bra.  Det tror jeg nok er fordi jeg har holdt det så godt i gang med trening underveis.  Så det fysiske var på plass, men hodet var ikke helt med sånn i starten, kan man si.  Det må jo også følge med, humrer hun.

Foto: Knut Stenseth – Østlandets Blad


Hvordan får du hverdagen til å gå opp med to barn og satsing som toppidrettsutøver?

– Nei, jeg klarer egentlig ikke det, spøker hun.  – Joda, det går jo på et vis, men det er dager som er tyngre enn andre.  Jeg må planlegge, presiserer hun. 

– Jeg har en samboer som er hjemme med Tobias og Tomine noen ganger og så er det mange i klubben som passer Tomine når jeg trener.  Jeg må avtale med dem når jeg skal trene og jeg er blitt god på planlegging for å si det sånn, humrer hun. 


Hvor viktig er håndball for deg nå, som tobarnsmor?

– Nå er barna og familien viktigere, og håndballen er på andreplass.  Det er ikke som det var før.  Men det blir fristedet mitt.  Håndball og treninger er der jeg kan slappe litt mer av og slipper å tenke så mye. 


Follo ligger på 13. plass av 14 lag med tre seire på 18 kamper.   De har seks tap på rad og den siste seieren kom mot Aker 19. november.  Sluttresultatet var 26-23 og Jeanett scoret tre ganger.  Dette var tredje kampen for Jeanett etter at hun gjorde comeback etter fødselen.


Hvordan har du opplevd denne perioden med seks tap på rad?


– Det er ikke sånn at folk forventer at vi skal vinne hver eneste kamp, men det er selvfølgelig noen kamper vi burde tatt poeng i.  Vi får ikke gjort så mye med det som er skjedd.  Vi må ha fokus på oss selv fremover og jobbe med hvorfor det er som det er og hvorfor vi ikke vinner de kampene vi skal vinne. 

– Follo er en klubb som ønsker å bygge seg opp over tid.  Men vi trenger å kjenne på den godfølelsen det gir ved å få en seier igjen.


Søndagens motstander har vunnet tre av sine fem siste kamper og ligger på 7. plass.

Foto: Knut Stenseth/Østlandets BladHvor viktig blir det å ta poeng på søndag?

– Den kampen er like viktig som alle andre kamper vi har fremover, bemerker hun.  – Vi skal ikke gjøre noe spesielt annerledes inn mot kampen, men vi har veldig lyst til å prestere annerledes.  Vi vil gjerne gjøre en god kamp.  Så får vi se hvem som står igjen med seier og to poeng. 


31-åringen var tilbake på banen for Follo mot Larvik 5. november og hun har scoret 19 mål og hatt 20 assist på de syv kampene hun har spilt denne sesongen.  11 av målene kom i en og samme kamp da hennes tidligere klubb Storhamar var motstander 31. januar. 

– Mot Oppsal skal jeg bidra med det jeg har gjort i alle mine år som håndballspiller.  Det er fart, skudd og at jeg gjør mitt beste.  Nå kan jeg ikke skryte på at jeg har vært så veldig god i de kampene jeg har spilt denne sesongen.  Jeg har hatt en god kamp, som var mot Storhamar.  Så jeg må gjenskape det jeg gjorde mot dem.  Så får vi se! sier Jeanett Kristiansen avslutningsvis.

Foto: Knut Stenseth – Østlandets Blad


Vi skal hedre mødrene

– Vi skal hedre mødrene gjennom Morsdagskampen.  Vi håper at de som kommer har med hjemmelagde plakater og skriver for eksempel «jeg er glad i deg mamma», «mamma du er best», noe i den duren.  At de lager fine plakater for å hedre mor.  Kom med plakat eller et banner og vær med i trekningen av 300 Selectballer, oppfordrer daglig leder i Follo, Bjørn Kløvstad. 


Hvordan kom dere på ideen om å lage en kamp som hedrer mor?

– Det er jo morsdag da og så er det greit å ha temaer og finne noen vinklinger og se om det kan gjøre at vi får enda flere inn i arenaen på kamp.  Det er en gratiskamp og vi håper det kan bety litt. 

– Vi har en god entusiastisk kjerne som kommer på kampene.  Vi får god oppmerksomhet, men ønsker alltid at vi får enda flere publikummere.  Bonden & Snekkern sitter med trommesettene sine og leder an og lager liv og stemming.  Jentene setter veldig pris på støtte fra tribunen, forteller Kløvstad.


Hvor mye jobb er det med et hjemmearrangement?

-Det er nok mye mer jobb enn hva folk tror.  Vi har litt rutine på det og har oppimot 30 frivillige i sving på hjemmekampene våre for at det skal bli et godt arrangement.  Det er alt fra kiosk, billetter, rigging, mopping, plotting, vertskap for bortelaget.  Det er veldig mange i sving. 


Hva kan publikum forvente seg i Stil Arena søndag? 

– Det kommer ikke til å stå på innsatsen.  Jentene er fullstendig klar over at vi gjerne skulle hatt noen flere poeng, så her blir det kjemping til døra.  Vi ser frem til en spennende håndballkamp, sier daglig leder Bjørn Kløvstad avslutningsvis. 

Foto: Knut Stenseth – Østlandets Blad