Follo HK Damer videre til 8-delsfinale! – Norsk Topphåndball

Follo HK Damer videre til 8-delsfinale!

Man skal nok være en ihuga patriot for å kalle kveldens kamp en perle av en håndballkamp, men med seier 40-22 sier vi oss likevel fornøyd med besøket i Kjelsåshallen! Etter en fin start og 4-0 etter 4 minutter gikk det litt mer i stå, og vi slapp Kjelsås inn i kampen. Etter 12 minutter var stillingen plutselig 6-6. Så våknet jentene igjen og vant de siste 18 minuttene 10-3, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 16-9 til Follo. Enveiskjøringen fortsatte i andre omgang, og denne omgangen ble vunnet 24-13.

Seieren kunne – og burde nok – vært større. Det ble servert rikelig med skuddbom og noen tekniske feil for mye, og kanskje burde antallet mål bakover også vært noe lavere. Kjelsås valgte å spille 7 mot 6 i store deler av kampen, noe som ga mulighet for mange skudd fra egen banehalvdel eller direkte fra avkast. Skribenten kom ut av tellingen på hvor mange mål som ble scoret på denne måten, men det ble en del. Kantene våre fikk også litt å løpe på i dag, og sto for 13 av scoringene. Anette Sundfær Johnsen ble likevel dagens toppscorer med 8 mål, mens Iben Helland Flø satte 6 baller i målet. Alle utespillerne tegnet seg på scoringslista.

8-delsfinalene skal trekkes når 3. runde er ferdigspilt, så vi kommer tilbake til motstander og kamparena for denne kampen. Nå ser vi frem mot seriestart i Rema 1000-ligaen på søndag. Kampstart kl 18.00 i Installatøren Arena, der Fredrikstad venter på motsatt banehalvdel!