Follo Damer: – Endelig seier på hjemmebane! – Norsk Topphåndball

Follo Damer: – Endelig seier på hjemmebane!

Så ble det endelig 2 poeng for Follo i Stil Arena! I en kamp der spillet kanskje ikke var det beste Follo har prestert i år vippet det endelig deres vei!

Etter en høst preget av skader og mange jevne kamper som har endt med tap er det deilig å ta juleferie/mesterskapspause med 2 nye poeng på kontoen, og med det et par hakk opp på tabellen.

Michael Renqvist har gjort sin analyse etter kampen, og oppsummerer dagen slik:

Det var duket for bunnoppgjør i STIL arena i dag hvor vi tok mot Aker topphåndball. Begge lag sto på 4 poeng innen dagens oppgjør så viktigheten av å gå seirene ut av kampen var åpenlys. 1. omgang var jevnspilt og og bar i stor grad preg av nervøsitet og det virket som hjemmelaget var tynget av kampens betydning. Alt for mange uprovoserte tekniske feil og dårlige beslutninger førte til at Aker ledet 12-11 til pause.

Aker holdt den knappe ledelsen til 20 min ut i andre omgang før Follo jentene fikk kontakt på 23-23 og siden gikk opp i ledelsen 24-23 med 4 minutter igjen å spille. Herfra og ut var det hjemmelaget som ville det mest og kunne til slutt strekke armene over hodet og juble for en 26-23 seier. I en alt annet enn velspilt kamp var det likevel en fornøyelse å se Juni Mæle skinne i sin høyrekant posisjon og like godt scorte på 7 av 7 og ble fortjent kåret til banens beste. Nå ta vi en lang kamppause før neste kamp spilles 7. januar. Vi takker alle som har vært med og heie laget frem i 2023 og gleder oss til fortsettelsen i det nye året.

Vi har verdens beste maskoter med oss på laget! Dagens maskoter var fra Ski J2016 og Ås J2012. Tusen takk for at dere var med oss i dag – dere var kjempeflinke!