Flintmålvakt Christine:  – Vi håper på mye publikum og god stemning på kronekampen onsdag – Norsk Topphåndball
Foto: Ravnfoto

Flintmålvakt Christine:  – Vi håper på mye publikum og god stemning på kronekampen onsdag

Flint tapte første kvalikkampen mot Romerike Ravens i Skedsmohallen fredag 26. april.  Kampen endte med hjemmeseier 30-29 etter at Flint hadde ledet 14-13 ved pause.  Lagene vekslet på å lede frem til 21-21.  Da koblet hjemmelaget grepet og var foran resten av kampen.

Returkamp spilles i REMA 1000 Arena i Tønsberg onsdag 1. mai.

Foto: Ravnfoto


– I den første kvalikkampen kom vi inn med lave skuldre og var forberedt på tøff motstand, men jeg synes vi tok godt grep om kampen utover i første omgang etter en dårlig start.  Vi hentet oss inn igjen og ledet med et mål til pause.  Det var vi fornøyd med, forteller målvakt Christine Neumann Strøm (18). 

– I andre omgang spilte vi jevnt med Ravens frem til det gjenstod ti minutter.  Da fikk vi en spiller ut med skade som satte oss litt ut av spill og vi havnet bakpå.  Vi kom tilbake, men kampen endte med et surt ettmålstap, oppsummerer hun. 


18-årige Christine forteller at Flint var fornøyd med spillet og hva de presterte på banen. 

– Jeg føler vi hadde mulighet til å vinne på fredag.  Hadde vi hatt litt færre tekniske feil og hatt noen flere målvaktsredninger kunne vi absolutt ha kjempet om seieren. 

Foto: Ravnfoto

Flint og Volda har knivet om andreplassen i hele vårsesongen.  Etter tap mot nettopp Volda i den siste serierunden, ble det klart at Tønsbergklubben ville ende på bronseplassen i årets 1. divisjon.  Flint hadde 19 seire på 26 kamper. 

– I denne sesongen er det først og fremst hurtighet og tempo som vi har vært gode på.  Vi liker å løpe mye, både i kontringer og ankomst, men også hurtige avkast.  Vi liker generelt å holde et høyt tempo gjennom hele kampen, forklarer Neumann Strøm. 

Og hun legger til:

– Vi har også et bra forsvarsspill.  Vi er et av de lagene som har sluppet inn færrest mål i 1. divisjon i år.  Det er takket være innsatsen bakover som hjelper oss målvakter, det gjør jobben vår mye enklere med så godt forsvarsspill. 


Christine spiller sin andre sesong i Flint etter overgangen fra 3. divisjonsspill i Falk Horten sommeren 2022.  Hun har i flere kamper hatt en redningsprosent over 40 og har virkelig bidratt til gode resultater for Flint i år.  Hun endte på en redningsprosent på 37 og hadde totalt 216 redninger i løpet av seriespillet. 

– Det har vært en kjempemorsom sesong, sprudler hun.  – Fra nesten ikke å spille noe i fjor til å bli førstemålvakt i år, det har vært veldig positivt.  Etter fjorårssesongen hadde jeg ikke trodd at jeg skulle få spille så mye i år.  Med ny trener i år så tenkte jeg at jeg måtte bare vise hva jeg er god for.  Og det synes jeg at jeg har fått gjort også, smiler hun. 

Foto: Ravnfoto

– Det er først og fremst trenerne jeg har hatt i løpet av håndballkarrieren min som har hjulpet meg til å utvikle meg som målvakt.  Jeg har hele tiden fått gode tilbakemeldinger på hva jeg må forbedre meg på og hvordan jeg skal bli bedre.  Denne sesongen har jeg tatt det største steget i karrieren, blant annet på grunn av at vi har Gunnar Pettersen som målvaktstrener her i Flint og Marinko Kurtovic som målvaktstrener på skolen.  Jeg har fått mange gode impulser og tilbakemeldinger fra de to, sier hun fornøyd. 


Etter tapet i Skedsmohallen er Flint nødt til å slå tilbake på onsdag.  Taper de er sesongen over og det blir 1. divisjonsspill også neste sesong.  Med seier til Flint blir det en tredje kamp i Skedsmohallen 4. eller 5. mai.

– Jeg tenker at muligheten til seier er like stor som i kampen på fredag.  Vi må gå inn med lave skuldre og gjøre det vi er gode på.  Holde tempoet oppe og gjøre et bra forsvarsspill så vi får flere redninger.  Vi må være tro mot det spillet vi har.  Vi vet at det fungerer, så vi må bare fortsette med det, sier hun klokt.

Foto: Ravnfoto

Flint Tønsberg har tatt grep så spillerne skal få mest mulig støtte fra tribunen i onsdagens kvalikkamp.

– Det er kronekamp så vi håper så mange som mulig kommer på onsdag.  Det er ekstra gøy med mye publikum i hallen, vi håper å fylle opp hallen og få god stemning.  Det hjelper ekstra og girer opp oss som er på banen. 

– Før sesongen satte vi oss som mål om å kjempe i toppen i 1. divisjon.  Og det har vi også klart. Et eventuelt opprykk er bare en bonus for oss, men vi er allerede fornøyde med at vi har nådd målsettingen vår og endte topp 3, sier Christine Neumann Strøm avslutningsvis.