Finaleklare etter en festkveld i Molde Arena

Håndballjentan leverte sin beste kamp til nå i sesongen, ga seg selv og et feststemt publikum en flott håndballopplevelse og sikret seg og klubben den aller første NM-finalebilletten etter 15-målsseier over Aker i Molde Arena.

Nå blir det finalekamp mot Vipers i Oslo Spektrum onsdag 29. desember. Vipers slo Fana oppskriftsmessig på hjemmebane i den andre semifinalekampen. Seriemøtet mellom de to lagene i Bergen i høst endte uavgjort, nå vant Vipers 35-28 og er klar for sin femte strake NM-finale.

Målvakt Catharina gjorde en praktkamp og ble fortjent kåret til lagets beste. Elise først i rekka av jublende medspillere. Foto: Kjell Langmyren, Rbnett

Målvakt- og forsvarsklasse
Med et aggressivt og konsentrert forsvarsspill i første omgang la «jentan» grunnlaget for den klare seieren over Aker. Og bakerst fulgte målvakt Catharina inspirert opp, og kunne bokføre en redningsprosent på 57 den første halvtimen. I seriekampen i Oppsal Arena sist søndag sto det 15-15 mellom lagene til pause, nå ledet vi 16-6 halvveis i kampen!

– Det er vel en av de beste kampene mine i Molde. Jeg hadde god flyt, god tenning. Jeg er veldig fornøyd med de foran meg. Vi samsvarer godt med hverandre, som selvsagt er viktig, sa Catharina til Rbnett etterpå.

– Det betyr mye å komme til en cupfinale. Det er håndballens nasjonaldag. Det er veldig stort, spesielt den første til klubben. Det er veldig gøy å kunne bidra til det. Jeg har heller ikke vært i en NM-finale for senior før, fortsatte hun.

Besluttsomheten og prestasjonene i, og forsvarsspillet ga også den nødvendige tryggheten og selvtilliten i angrepsdelen – og det var høy klasse over mange av prestasjonene også i den enden av banen.

Klare for NM-finale etter en festkveld i Molde Arena. Kaptein Sherin og Julie i sentrum av denne jubelgjengen. Foto: Kjell Langmyren, Rbnett

Stolt og rørt trener
Også trener Tor Odvar karakteriserte forsvars- og målvaktspillet som «årsbeste» i seiersintervjuet med Rbnett: – Dette er stort. For Molde som har hatt en så kort fartstid i elitehåndballen. Å få spille en cupfinale nå, er nok enda større enn jeg kjenner på nå. Nå har jeg bare tenkt på kampen. Det er ikke så mange spillere som får spille en NM-finale i løpet av sin karriere, sa en rørt Tor Odvar Moen.

Ungjentan avsluttet med stil
Det unge og lovende Aker-laget gikk med større glød til jobben i andre omgang, tross avstanden på måltavla, samtidig som våre jenter nå dempet forsvarsintensiteten litt. Men avstanden var aldri mindre enn ni mål, og på slutten av kampen løftet hjemmelaget seg igjen – med ungjentene Sofie, Mia og Torine i tydelige roller. Samtidig gjorde målvakt Ine comeback etter «fødselspermisjonen», og innledet med å redde et straffekast. Det var den perfekte kvelden for slikt!

Julie imponerte nok en gang på venstrekanten, og ble hyllet av et fantastisk flott og feststemt publikum på veien «hjem» til forsvarsjobben. Foto: Jon Forberg

Frankrike neste
Kommende søndag spiller Håndballjentan i Frankrike, mot Chambray Touraine Handball – den første av to avgjørende kvalifiseringskamper til gruppespillet i Europaligaen. Returkampen

Returkampen spilles i Molde Arena lørdag 20. november. Mellom disse to kampene avslutter vi høstsesongen i eliteserien med hjemmekamp mot Larvik onsdag 17. november.

Kampfakta:
Molde Elite – Aker Topphåndball 34-19 (16-6). Semifinale NM. Molde Arena – 700 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Sofie Rakvåg Roald 3, Mona Obaidli 8(5), Julie Lygren 5, Thale R. Deila 5, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen 1, Synne Fossheim 3, Elke Karsten, Anastasija Marcenic 3.

Toppscorere Aker: Janne Eklo 3, Ine Erlandsen Grimsrud 3 (1), Marie Loka Øydna 3.

Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Aker 1 x 2 min.