Fikk tøff motstand av Follo – Norsk Topphåndball

Fikk tøff motstand av Follo

Moldejentan fikk det ikke enkelt mot Follo, lå under med seks mål på det meste, men var mest effektive i sluttminuttene og vant NM-kampen i Molde Arena med 32-29. Kvartfinalekamp venter i desember for siste sesongs NM-finalist.

Som i noen seriekamper i høst hadde håndballjentan våre startvansker, selv om de var oppe i 3-1-ledelse i åpningsminuttene. For så fulgte mange brente skuddsjanser og for passivt forsvarsspill fra våre, og det ga kamplystne Follo-spillere både muligheter og uttelling. Før omgangen var halvspilt var gjestene oppe i 12-6-ledelse.

Avstanden krympet imidlertid inn mot pause, besluttsomheten var større hos eliteseriespillerne og lagene gikk i garderobene med 17-16-ledelse til Follo.

Thale først i andre omgang
To kjappe scoringer av Thale i starten av andre omgang brakte hjemmelaget foran, men lagene fulgte hverandre tett i resten av kampen. Ni minutter før slutt ledet Follo 26-25, men i spennende sluttminutter var det våre spillere som hadde best uttelling. Christine var spesielt viktig bidragsyter da kampen sto og vippet i andre omgang. En «flyger»-komposisjon mellom Anastasija og Mona fastsatte resultatet til 32-29 ett sekund før slutt.

Follo pådro seg fem utvisninger i løpet av kampen (mot Moldes ene) og spilte 7 mot 6 i lange perioder – i begge tilfeller tok de ut målvakta. Det førte til usedvanlig mange moldescoringer i åpent mål etter å ha vunnet ballen i forsvar.

Christine ble kåret til beste spiller etter flere viktige scoringer da kampen sto og vippet i andre omgang. Foto: Jon Forberg

Opprykksambisjoner
Follo rykket ned fra eliteserien i vår, men har klare ambisjoner om å gjøre oppholdet i 1. divisjon kortest mulig, og etter seks seriekamper ligger laget på andreplass – med fire seirer og to uavgjortkamper. Oppsal, som også rykket ned i vår, topper 1. divisjonstabellen etter seks strake seirer.

De andre NM-kampene onsdag endte slik: Junkeren – Storhamar 24-44, Gjerpen – Fredrikstad 26-36, Romerike – Sola 21-30, Volda – Aker 23-29, Tertnes – Fana 32-33 e.e.o., Flint Tønsberg – Byåsen 25-39, Larvik – Vipers Kristiansand 22-40.

Ny hjemmekamp fredag
Allerede fredag er det ny kamp for håndballjentan i Molde Arena. Da er Fredrikstad motstander i den siste eliteseriekampen før EM-pausen i november.