Felix Lunde fra Haslum til Nærbø – Norsk Topphåndball

Felix Lunde fra Haslum til Nærbø

Felix Abrahamsen Lunde slår følge med sin tidligere trener Tom Eirik Skarpsno og flytter vestover til Jæren. Bakspilleren har signert en 1+1 års kontrakt og slutter seg til resten av Nærbø-troppen i løpet av sommeren. 

Felix Abrahamsen Lunde har valgt å avslutte sin kontrakten Haslum ett år før tiden og kommer fra høsten til å spille i Nærbøs blå drakt. 1999-modellen rager høyere enn de fleste på håndballbanen med 205 på strømpelesten og må lete litt ekstra når han er skal på skoshopping med skostørrelse 49. Det er med andre ord ikke lett å overse Felix!

David mot Goliat? KRS Herman Bredal Oftedal fikk kjenne på Felix Abrahamsen Lundes forsvarsmuskler under semifinalen i Final8 i februar.

Jærbuenes nye bakspiller har hatt både oppturer og nedturer på håndballbanen – etter å ha nytt stor suksess i sine første år i elitetroppen til Haslum satte to korsbåndskader ham på sidelinjen i to sesonger. Høsten 2023 gjorde Felix comeback med et smell for for Bærums-laget – 49 mål på de syv første kampen gav det småpene snittet på syv mål pr kamp og Felix uttalte i et intervju at det var herlig å være tilbake på håndballbanen. Resultatene på banen førte også til uttak på rekruttlandslaget høsten 2023, sammen med Nærbø-spillerne John  Thue og Tord Haugseng, og landslagstrener Geir Erlandsen gav da Felix følgende attest: «Han er blitt en komplett spiller med et internasjonalt preg over seg med råskap, god fysikk og han går direkte på mål»

Dessverre ble Felix igjen langtidsskadet før han fikk sjansen til å møte på rekruttlandslaget – en skade i foten sendte ham igjen under kniven med en opptreningsperiode på tre til seks måneder – men han var tilbake på banen igjen da Haslum møtte Kolstad i semifinalen under Final8 i Arendal februar 2024. 

Før skadeavbruddet rakk Felix å spille en av forrige sesongs tre kamper mot sin nye arbeidsgiver– da Nærbø regelrett ble spilt ut av i Nadderud Arena i starten av oktober stod Lunde 7 av Haslums mål.

På de 15 ligakampene Felix Abrahamsen Lunde fikk spilt i sesongen 2023 ble det til slutt 73 nettkjenninger på ham – 60 spillemål og 13 scoringer fra 7-meteren. Vi håper 24-åringen har tatt med seg målteften vestover til Nærbø og Sparebanken Vest Arena!

Her kan du lese Jærbladet artikkel om overgangen og hva Felix selv sier om å forflytte seg fra Bærum til Jæren.

Velkommen til oss, Felix!

Spørsmål om Felix Abrahamsen Lunde sin overgang til Nærbø kan rettes til sportslig leder håndball, Nærbø IL

Trond Knutsen, tlf. 900 14 991