Favorittene holder stand – Norsk Topphåndball

Favorittene holder stand

ØIF Arendal var best i Arendal og Drammen nærmer seg sølvplassen samtidig som de trygger tredjeplassen

ØIF Arendal – Bækkelaget Håndball Elite 28-20 (17-12)

Oppstilling i 5-1 for hjemmelaget og før de omtrent rakk å reagere så var Emil Midtbø Sundal der og sette inn 0-1 til Bækkelaget. Litt slurv innimellom og passivt armen kom opp, ØIF Arendal hadde allerede utlignet og det var stangskudd her og stangskudd der. Og fremdeles 1-1 etter fem minutters kamp. Men så satte Laurits Mo Rannekleiv sin scoring nummer to for kvelden og ledelse 2-1 til hjemmelaget. Slurv, flere stangskudd og tekniske feil fra begge lag satte «spor» etter seg og det stod «bare» 5-2 etter ti minutters spill. Da ble det time-out til Bækkelaget, og spillerne fikk klar beskjed om hva som måtte gjøres. Og etter litt om og men reduserte gjestene til 5-3. Idet kampen passerte femten minutter ledet ØIF Arendal 8-5. Men der det stoppet litt for Bækkelaget etter time-outen så stemte mye for hjemmelaget, og med knappe åtte minutter igjen til pause var ledelsen blitt til 13-8. Lagene gikk til pause med 17-12 ledelse til hjemmelaget.

Andre omgang gikk seg tidlig inn i sporet der den første sluttet, med ØIF Arendal i føringen og Bækkelaget litt halsende etter. Og i time-outen etter 11 minutters spill fikk Bækkelaget igjen klar beskjed «Vi springer ikke godt nok hjem!». Men der gjestene kom til sjanser og skudd stod ØIF målvakt Kristijan Jurisic og tok det meste. Og etter halvspilt omgang ledet ØIF Arendal 23-16, godt hjulpet av nevnte Jurisic. Hjemmelaget hadde et godt grep om kampen og det hele endte med 28-20 seier.

Halden Topphåndball – Drammen 24-34 (11-16)

Drammen gikk rett i tet og ledet 0-1 før minuttet var gått. Men Halden brukte omtrent 1 ½ minutt på å gå opp til 3-1. Da fulgte Drammen på igjen og gikk opp til 3-5. Frem mot halvspilt omgang beholdt Drammen en ledelse på to og tre mål, og de gav ikke inntrykk av at de hadde tenkt å slippe Halden forbi. Hjemmelaget fikk et par samtidige utvisninger og det hjalp ikke akkurat på i kampen om poengene, og med seks minutter til pause stod det 8-13 i målprotokollen. Lagene gikk til pause med en relativt komfortabel ledelse til Drammen.

Selv om Halden tok litt inn i starten så beholdt Drammen både føringen og ledelsen utover i omgangen. Inn mot halvspilt omgang hadde Halden en spiller utvist og Drammen spilte et offensivt forsvar og la på til 17-26. Da Drammen etter nitten minutter fikk sin første to-minutter i kampen, ledet de 19-28. Seieren var aldri truet og da sluttsignalet gikk stod det 24-34 i Drammens favør.