Fantastisk opphenting i Slovenia – Norsk Topphåndball

Fantastisk opphenting i Slovenia

Før hjemmekampen mot Nærbøs slovenske motstandere for en uke siden uttalte Theodor Svensgård at hjemmekampen nok burde ende med minst firemål-seier før den avgjørende kampen i Slovenia. Det ble som kjent kun en ett-målsseier og mange stilte seg spørsmålet om det var i det knappeste laget før returmøtet i Slovenj Gradec lørdag kveld.

Nærbø reiste sørover mot Slovenia torsdag morgen og fikk en hel dag med trening og videomøter fredag før de gjennomførte en «kosetrening» med fotballtenning på formiddagen kampdagen. Det var et Nærbølag klar til å kjempe om en plass i tredje runde i EHF European Cup som entret parketten i Sportna Hala Slovenj Gradec lørdag kveld.

Hjemmelaget kom best i gang, båret frem av en fullsatt hall med 1000 slovenere (og to jærbuer) som var på jakt etter seier mot de regjerende mestrene. Lars Sigve Hamre bommet sine to første skudd før Tord Haugseng sørget for jærbuenes første scoring. Et aggressivt forsvar fra vertene gjorde det vanskelig for de blåkledde å bryte gjennom og etter 10 minutter var Gradec foran med tre mål, 6-3.

Nærbø bet seg fast i kampen og 4 minutter senere satte Kasper Lothe inn Nærbøs sjette mål mot hjemmelagets syv. Men vertene hadde ikke tenkt å gi fra seg ledelsen i denne slovenske høstkvelden. De kjempet seg i stedet foran med tre mål igjen og da Nærbøs andre straffe ble reddet av Gašper Dobaj benyttet de muligheten til å gå fire mål foran rett før pausesignalet gikk. Theodor Svensgård ville det annerledes og reduserte til 14-11 før lagene gikk i garderoben.

Hjemmelagets venstreback Vid Levc sa til RK Slovenj Gradecs hjemmeside før kamp han han var sikker på at fansen ville være den avgjørende faktoren for å ta seieren og kvalifisere seg til videre spill i Europa. Og det virket nesten slik i starten av den avgjørende omgangen. Selv om Lars Sigve Hamre traff på Nærbøs første angrep etter hvilen holdt hjemmelaget følge og rykket ytterligere fra til fire mål foran.

10 minutter ut i andre omgang og Gradecs venstrekant Jaros Bulovic må sette seg på tribunen etter sin tredje utvisning for kvelden. Like etter sørget to raske mål fra hjemmelaget for at de var foran med 5 mål – det spøkte for Nærbøs videre avansement i Europa. Men de blåkledde hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp – fem mål bak ble til fire, tre og to bak etter heroisk kjemping i forsvar, kontra og ankomst sørget for gode muligheter til John Thue, Theodor Svensgård og Gustav Bergendahl.

To nye kjappe mål av høyrekant Svensgård brakte Nærbø helt i hælene på Gradec igjen – det stod 26-25 med 10 minutter igjen å spille. I påfølgende forsvar ble Tord Haugseng vist ut og hjemmelaget tildelt straffe. Den reddet Joachim Søholm Christensen, men klarte ikke forhindre ny scoring til de hvitkledde i det neste angrepet. Igjen var hjemmelaget to mål foran med 27-25 og Nærbø tok sin siste timeout for kvelden.

Ole Nærland brakte jærbuene ett mål bak i første angrep etter time-outen, Gradec ble tildelt straffe i neste angrep – den gikk i stanga i stedet for i mål.  Hjemmelaget virket rystet av de blåhvites opphenting og slet med å komme gjennom et innbitt Nærbø-forsvar. Balltap fra de hvitkledde åpnet muligheten for utligning til 27-27 i kontra – en sjanse Nærbøs forsvarsspiller Gustav Bergendahl benyttet seg av.

Ny kontra og Theodor Svensgård satte sitt åttende mål for kvelden på like mange forsøk. For første gang i kampen var Nærbø foran og Tord Haugseng, som ble kåret til Nærbøs beste lørdag kveld, fastsatte kampens sluttresultat 27-29 med sin straffescoring 90 sekunder før slutt.

Nærbøguttene kunne sammen juble for 58-55 sammenlagt mot RK Slovenj Gradec, seier i både hjemme- og bortekamp og videre avansement til EHF European Cups tredje runde. Hjemturen til Norge og Nærbø starter allerede natt til søndag, noe som gir laget et par dager hjemme på norsk jord før de tar imot REMA1000-kollega Halden i Nye Loen på onsdag.

Billettene til den kampen ligger allerede ute i app og på nett. Etter lørdagens opphenting og seier fortjener Nærbø-guttene virkelig #fullblåhall på onsdag!

Les hva Jærbladet og Stavanger Aftenblad skriver om lørdagens kamp i Slovenia (abonnement).