Fana med sterk borteseier mot Molde – Norsk Topphåndball
Foto: Bjørn Erik Nesse

Fana med sterk borteseier mot Molde

Søndag var Fana på tur for å bryne seg på Kizza og hennes klubb Molde. Molde stod før denne kampen med 3 seire på rad mot henholdsvis Oppsal, Fredrikstad og Follo.

Disse kampene har tradisjonelt sett vært jevne og tøffe, med harde dueller i begge ender av banen.

Denne kampen ble ikke noe unntak fra det. Fana stod tett bakover og fikk brutt ned spillet til Molde gang på gang. Det tok nesten 5 minutter før Molde scoret første gangen. Forsvarsspillet fortsatte på samme måte utover i omgangen, og nesten alt som ikke forsvaret ikke fikk tak på tok Dina Frisendal seg av bakerst.

Fremover klarte Fana å variere spillet og da scoret de fra alle posisjoner. Etter 18 minutter ledet de med 6 mål. Denne ledelsen krympet litt de siste minuttene og til pause stod det 12 – 15. Dina hadde da gjort solide 10 redninger.

Jeg kommer fort inn i kampen. Mye fortere enn jeg har gjort før. Det er deilig å få noen redninger på 100%-sjanser i starten. Jeg klarer også å bruke forsvaret, jeg kan bruke det jeg får av informasjon av forsvaret og dermed være på riktig sted. Det får jeg godt til i alle fall i første omgang.

Dina Frisendal
Dina gjorde nok en god kamp i målet. Foto: Bjørn Erik Nesse

Starten på andreomgang var god for bortelagets del. De fortsatte å variere i angrepet, og forsvaret stod tett. Jentene ofret seg for hverandre og presset Molde til å gjøre feil etter feil. Ledelsen økte kjapt og de ledet med både 6 og 7 mål.

Resten av omgangen klarte de å holde trykket oppe og slapp ikke Molde nærmere enn 3 mål bak. Da sluttsignalet gikk stod det 27 – 31 og jentene tar med seg to velfortjente poeng hjem til Bergen.

I dag spiller vi veldig godt. Vi står godt i forsvar og har god keeper. Vi er flinke til å variere angrepsspillet. Vi avslutter fra mange forskjellige posisjoner og det gjør det vanskelig for Molde å korrigere spillet vårt.

Erlend Lyssand

Sara blir Fanas toppscorer med 9 mål og blir også kåret til Fanas beste i dag. Denne seieren står likevel igjen som en lagseier hvor 8 utespillere melder seg på med scoringer.

Nå har jentene rett over en uke med trening før neste kamp som er Storhamar hjemme i Fana Arena. Den spilles onsdag 27.09. kl 18.00. Billetter til den kampen finner du her:

Fana – Storhamar

Kampfakta: Molde – Fana 27 – 31 (12-15). Mål Fana: Benedikte Hernes, Marte Haaland 4, Maria Grasdal, Linnea Kyrkjeeide 7, Maren Langø 1, Lina Mossestad 1, Sara Berg 9 (2str), Celine Solstad 2, Dina Frisendal, Eline Solbakken, Leah Osa, Marit Bøyum 6, Mille Daae, Oda Mastad 1