Foto: John VInt

Fana lå under med fire til pause, slo tilbake og vant over Nantes med to mål

Det lå an til at Fana skulle gå på sitt tredje strake tap i europaligaen i håndball, men jentene snudde kampen etter pause og slo Nantes på hjemmebane.

De franske jentene startet best, men det tok ikke lang tid før hjemmelaget var helt oppe i ryggen på Nantes. Til 9-10 fulgte lagene hverandre, men så fikk gjestene igjen en ledelse inn mot pause.

I andre omgang fikk publikum se spenning i Fana Arena. Fra 13-17 halvveis tok det rundt sju minutter før lagene var helt likt på 20-20. Så overtok Fana ledelsen. Nantes utliknet, men i minuttene som fulgte kom hjemmelaget flere ganger to mål foran.

Spenningen holdt seg nesten helt til siste sekund, men det var Fana som var aller best da det gjaldt som mest. Marit Bøyum sørget for 30-27 mot mesterne fra 2021. Det holdt til seier for Fana.

Fanas toppscorer ble Aurora Kjellevold Hatle med sju mål på åtte forsøk. Totalt var ni av Fanas spillere på scoringslisten.

Etter seieren mot Nantes har Fana to poeng i gruppespillet i turneringen, og håpet om avansement lever. 2.- og 3.-plassen i gruppen har like mange poeng mens 1.-plassen Ikast Håndball troner på toppen med seks poeng. De to beste går videre til sluttspillet.

FAKTA
EHF European League kvinner, gruppespill
Fana–Nantes 30-28 (13-17)
Fana Arena, Bergen
650 tilskuere
Toppscorer Fana: Aurora Hatle 7
Toppscorer Nantes: Nathalie Hagman 8
Utvisninger: Fana 5×2 min., Nantes 2×2 min.
Fullstendig kamprapport