Fana Håndball Elite – Norsk Topphåndball

Fana Håndball Elite

Fana håndball elite er en gjeng lokale jenter, som med ligaens minste budsjett og yngste stall, sammen har gått gradene fra 1.divisjon til REMA 1000-ligaen. Laget består av en overvekt av bergensere, med innslag av unge studenter som kommer til byen.

Sist sesong fikk Fanajentene for første gang prøvd seg på spill i Europa. De møtte tyske Buxtehuder SV i kvalifiseringen til European League. Fanajentene sikret seg sammenlagt seieren, som resulterte i gruppespill i den nest gjeveste av europacupene.

Det som kjennetegner Fanajentene er hardt arbeid, entusiasme og hurtig spill med mange avslutninger. Godt hjulpet av Forzafansen i Fana Arena er jentene klare for å ta opp kampen med de aller beste og også denne sesongen ta nye steg på tabellen.

FORVENTNINGER
Erlend Lyssand, hovedtrener Fana

Jeg forventer at de nye spillerne kommer inn og tar nye roller. Vi har hatt noen etablerte spillere som har takket av, og da ønsker jeg å se nye som kommer inn og overtar. Litt mellomfornøyd med sesongen i fjor. Vi klarte et av målene våre som var å kvalifisere seg til spill i Europa. Ellers så feilet vi i målet på topp 5 etter altfor mange jevne tap. Det må vi ut å revansjere kommende sesong. Forventingene er at det blir kanskje et større skille mellom topp og bunn. For Fana sin del handler det om å henge med topplagene. Det må gjøres gjennom å kunne avgjøre tette kamper til vår fordel.

TOPP 3

Vipers, Storhamar og Sola

HVEM TROR DU KAN OVERRASKE DENNE SESONGEN?

Sola har vært gode i flere år. Kanskje til og med overrasket noen. Det tror jeg de gjør i år igjen.


SESONGENS MÅLSETTING

  • Ikke bestemt

NYE SPILLERE
Dina Frisendal – Charlottenlund
Benedikte Hernes – Fyllingen
Sara Tefre – Kjøkkelvik
Hanne Byklum – Nordstrand
Mille Brekken Daae – Bjarg
Leah Osa – Gneist

SPILLERE I AVGANG
Aurora Kjellevold Hatle -Byåsen
Olivia Lykke Nygaard – Storhamar
Nora Hagerup – Legger opp
Andrea Martine Solstad – Legger opp
Ida Drønen – Fyllingen
Maren Gabrielsen – Ålgård

Terminliste sesongen 23/24 (fana.topphandball.no)

Klikk her for å komme til de andre klubbene