Familieduell i Nadderud Arena. Storesøster Linn kunne juble etter kampen – Norsk Topphåndball

Familieduell i Nadderud Arena. Storesøster Linn kunne juble etter kampen

Etter runden 1. divisjon kvinner.
Kamper spilt 2. og 3. januar 2020

BÆRUM – GJERPEN  25-33 (9-18)

Søstrene Linn (23) og Thea Andresen (17) møttes til duell for første gang og lillesøster måtte fortvilet innse at det blir småmobbing fra storesøster fremover etter at Gjerpen vant kampen med 8 mål.

Thea har vært ute i 14 måneder med korsbåndskade og var det en kamp hun ønsket å rekke å være med på, var det kampen mot Gjerpen.

– Jeg og Linn har snakket om denne kampen helt siden terminlista kom, ler Thea.  – Vi har aldri spilt i samme klubb og har heller ikke spilt mot hverandre, så det var gøy å spille mot henne.  Men siden vi tapte regner jeg med det blir noen kommentarer fremover, smiler hun.

Thea skryter av Linn og sier hun synes søsteren spiller bra i hver kamp.  Men hun er ikke helt fornøyd med sin egen innsats i dagens kamp.  –  Det var ikke helt topp, selv om det var noe som fungerte.

– Vi startet bra, men slipper opp oss ned og får en del kontringer imot.  Vi får det ikke helt til, rett og slett.  Vi er skuffet, vi hadde et håp om å vinne, men vi får ta de borte, avslutter lillesøster Thea Andresen.

Uten toppscorerne

Bærum hadde ikke med storscorerne Thea Karlshaugen Pettersen og Vilde Evensen og var dermed svekket i angrepsspillet.  Hjemmelaget ledet aldri i denne kampen.  Skienslaget ledet 8-3 etter halvspilt førsteomgang og kampen var i realiteten avgjort allerede til pause.

Med Dorthe Groa tilbake er Gjerpen den opprykkskandidaten laget var spådd å være før sesongen starten.  Nå er de på kvalikplass og Gjerpen blir leie å ha med å gjøre fremover.

Mestscorende for Bærum:  Ane Røneid Rustad 6, Elise Ustgård Langås 4, Siri Elicabet Hansson 3, Synne Sundli Eek 3.

Gjerpen:  Maria Solheim 5, Dorthe Groa 5, Katinka Lillevik 4, Sara Ashuri 4, Oda Olsen 4, Andrea Brekke Karlsen 4, Linn Andresen 3, Guro Lien Røneid 3.

BB:  Ane Røneid Rustad (Bærum) og Katinka Lillevik (Gjerpen).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FJELLHAMMER – NORDSTRAND  25-32  (12-17)

Nordstrand fortsetter å vinne på bortebane og tok tidlig grep i dette lokaloppgjøret og ledet 10-4 etter 18 minutter.  Denne seieren førte Nordstrand opp på sjuendeplass mens Fjellhammer ligger helt sist.  Det begynner å haste for de grønnkledde om de skal beholde plassen i 1. divisjon.

Mestscorende for Fjellhammer:  Victoria Sliwa 9, Marte Syverud 4, Celine Svendsen 3, Christine Glasø 3.

Nordstrand:  Nora Asbjørnsen 7, Lene K. Tveiten 6, Ane Marthe Lines 5, Amalie Mogstad 3, Hanne Jonhaugen 3, Andrine Kjersem Jakobsen 3.

BB:  Victoria Sliwa (Fjellhammer) og Nora Asbjørnsen (Nordstrand).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

CHARLOTTENLUND – LEVANGER  24-31  (13-16)

Charlottenlund hadde grepet om kampen de første 15 minuttene.  På det tidspunktet ledet de 8-5.  På stillingen 13-12 fulgte en sterk periode av Levanger som avgjorde kampen.  Levanger scoret seks ganger på rad uten at hjemmelaget kvitterte og bortelaget var i føringen 18-13.  CSK forsøkte med to frimerker mot slutten av kampen, uten at det hjalp.  Levanger ligger nå på sjetteplass, kun et poeng bak kvalikplassen.  Det er imponerende innsats av et nyopprykket lag.

Mestscorende for Charlottenlund:  Ingeborg Rolseth Holt 4, Lone Forbord 4, Ida Jønland 3, Kaja Rime Aavik 3, Anniken Løvaas 3.

Levanger:  Runa Heimsjø Sand 9, Arja Sørli Døsvik 8, Maria Rekkebo 4, Åsa Grønning Almberg 3, Elisabeth Hammerstad 3.

BB:  Ingeborg Rolseth Holt (Charlottenlund) og Runa Heimsjø Sand (Levanger).

RANDESUND – REISTAD  30-29  (15-12)

Ungjentene på Ungdomslandslaget LK02 sprudlet for hjemmelaget og var tungen på vektskålen i ettmålsseieren over Reistad.  Martine Kårigstad Andersen ble toppscorer med 8 mål, Camilla Hennig-Olsen scoret 7 ganger og ble BB, mens Mina Pauline Gregersen fikk etterlengtet tillit av lagledelsen og viste at hun fortjener all spilletid hun kan få.  Nevnte Gundersen ga hjemmelaget ledelse 7-6 etter elleve minutter og Randesund var i føringen resten av kampen.  Reistad var et mål bak ved flere anledninger, men kom aldri ajour.  Reistads toppscorer Sofie Celius satte inn 30-29 etter 28 min og 36 sekunder i andre omgang, men en teknisk feil gjorde at Reistad ikke fikk mulighet til å sette utlikningsmålet.

Mestscorende for Randesund:  Martine Kårigstad Andersen 8, Camilla Hennig-Olsen 7, Mina Pauline Gregersen 4, Ingvild Bersås Westersjø 4, Hanne Byklum 3.

Reistad:  Sofie Celius 6, Dana Björg Gudmundsdottir 5, Mira Solberg Normannsen 5, Henriette Jarnang 3.

BB:    Camilla Hennig-Olsen (Randesund) og Mira Solberg Normannsen (Reistad)