Europa-eventyr med Storhamar fristet Line Eilertsen (23) som har flyttet til håndballkjæresten – Norsk Topphåndball

Europa-eventyr med Storhamar fristet Line Eilertsen (23) som har flyttet til håndballkjæresten

Etter tre år i dansk håndball er Line Ellertsen (23) klar for Storhamar. – Jeg ønsker å spille i Europa for et lag med høye ambisjoner, sier Ellertsen, som skal bo med håndballkjæresten, Elverum-spiller Sindre Heldal.

Ellertsen er opprinnelig fra Stavanger. Hun spilte i Sola, før hun ble hentet til Glassverket av daværende trener Kenneth Gabrielsen. Ellertsen dro så tilbake til Sola igjen, før hun ble Aarhus-spiller i 2019.

HÅNDBALLKJÆRESTER: Sindre Heldal og Line Ellertsen.

Her kan du lese vår rykende ferske håndballavis, blant annet med intervjuer av alle våre nye spillere.

Da tilbudet fra Storhamar kom på bordet før jul i fjor, var Ellertsen aldri i tvil. Bakspilleren har skrevet en treårskontrakt med de gule og blå.

– Jeg bestemte meg ganske fort. Jeg hadde tilbud fra to-tre andre danske klubber, men jeg ville til Storhamar. Jeg ønsker å spille i Europa for et lag med høye ambisjoner. Jeg synes Storhamar har mange gode spillere, og det gjør at treningshverdagen blir veldig bra. Jeg kjenner Sofie (Ege Grønlund) og Guro (Nestaker) fra yngre landslag, sier Line Ellertsen.

Stavanger-jenta med 60 aldersbestemte landskamper mener hun kommer tilbake til Norge som en bedre håndballspiller.

– Ja det vil jeg si. Jeg er en mer rutinert og har mer å spille på, sier Line.

Ellertsen skal bo i Elverum med kjæresten Sindre Heldal, som spiller håndball for Elverum.
– Det blir kjekt. Sindre har vært i klubben i én sesong og har foreløpig kontrakt ett år til, sier Line, som selvsagt gleder seg til å følge Elverum i Terningen Arena.

Hun kan bekle alle bakspiller-plassene. Men trives best på midtback, der hun får utnyttet best at hun kan skyte like bra med begge armene. Hun sier det er pappa Kjetil, som er tidligere håndballspiller i eliteserien, som «står bak» utviklingen av Lines venstrearm.

– Det begynte med at jeg var dårlig med venstre. Da starta vi et prosjekt. Min far hadde plan om jeg hver dag skulle ut og kaste 100 kast med venstre. Jeg tror jeg var 11 år da. Jeg er takknemlig for det nå.

LINE ELLERTSEN
TOHÅNDSSPILLER: Line Ellertsen skyter like bra med både høyre og venstre.

Hun har fulgt med Storhamar på nett-TV fra Århus. Da Storhamar spilte kvartfinale i Europa League borte mot Viborg, satt Line på tribunen og fulgte sin nye klubb. Ellertsen er imponert over det Storhamar har levert denne sesongen.

– Jeg synes det har levert en kjempesesong. Jeg var og så på kampen mot Viborg, som er et av Danmarks beste lag. De holdt følge lenge. Jeg synes Storhamar har tatt nye steg denne sesongen. Spillemessig er det bedre, og de har fått mer stabilitet, sier Line, som mener hamarsingenes spillestil passer henne meget godt.

– Det er mye tempo og mange dueller i kombinasjon med at de er flinke til å skyte utenfra. Storhamar har mye fart i spillet sitt, noe jeg liker godt. I tillegg spiller de ganske offensivt i forsvar, noe som er midt i blinken for min del, sier Line.

I Aarhus United har Ellertsen hovedsakelig spilt høyreback. I Storhamar er hun tiltenkt en midtbackrolle, der hun lettere får utnyttet styrken

– I Danmark var jeg den eneste høyrebacken, så jeg spilte 60 minutter hver kamp. På midtbacken vil jeg få utnyttet det at jeg kan skyte med begge hender på et helt annet nivå. Jeg får dessuten være mer med og sette opp spillet, være litt mer playmaker. Det blir kjempekjekt og styre litt mer, sier Ellertsen, som skal studere på Høgskolen i Elverum ved siden av håndballen. En av lærerne hennes er Storhamar-trener Axel Stefansson.

Line har noen hobbyer utenom håndballen. Blant annet setter hun pris på å reise.

– Jeg er veldig glad i å reise. Jeg har brukt frihelgene mine enten til å besøke venner, eller til å reise nye steder. Ellers er jeg glad i å dra på kafé eller å se en god film. Jeg er mest glad i komedier.  Jeg er også glad i å høre på musikk. Det er ingen spesielle artister jeg hører mye på. Jeg er litt kjedelig der og hører mest på det som er på topplista, sier Line.

FRAA AARHUS: Line Ellertsen kommer til Storhamar fra danske Aarhus United.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen har tidligere trent Ellertsen i Glassverket og på juniorlandslaget.
– Hun er akkurat den profilen vi er ute etter, som har ambisjoner i Europa. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått henne på en treårsavtale. Line er en smart håndballspiller. Hennes force er gjennombrudd og finter, hun er like god på å finte begge veier. Hun har ekstremt gode basisferdigheter, samarbeider bra med linja og skyter like bra med begge hender. Line har vært noen år i Danmark nå, og har et voldsomt potensial som vi håper vi skal få ut enda mer her. Hun kan bekle alle bakspillerposisjoner. Hun er et supplement til stallen som er helt midt i blinken for oss, sier Gabrielsen.