Continued"/> – Etter to tap på rad var det ekstremt deilig at det løsnet! – Norsk Topphåndball
Foto: Kenneth McDowell

– Etter to tap på rad var det ekstremt deilig at det løsnet!

Etter tap både mot Fredrikstad og Byåsen, var Sola innstilt på å komme tilbake på vinnersporet.  I helgas kamp mot Molde fungerte alt for Rogalendingene og de spilte seg inn i medaljekampen igjen etter seier 29-23.

Av flere som skinte på et heltent hjemmelag, gikk Kristiane Knutsen foran og ble kåret til BB etter et godt bidrag spesielt i angrepsspillet hele kampen igjennom.  Hun er både den som spiller opp de andre og tar skuddansvar og hadde 6 scoringer i lørdagens kamp.

– Det var helt sinnsykt deilig at det løsnet for oss mot Molde, sprudler Kristiane Knutsen (24).  – Det er litt sånn at når vi hadde to tap på rad, så var vi avhengige av å få en god følelse.

– Det meste fungerte mot Molde.  Vi la en plan for forsvarsspillet vårt.  Og det vi snakket om å gjøre, det gjorde vi også – det fungerte.  I tillegg til satt angrepsspillet også, så var det en dag der det vi satte opp, det fungerte.  Noen dager er jo bare sånn, det flyter litt, smiler hun.


Etter seier 35-25 over Tertnes i serieåpningen, ble det tap 26-37 mot Fredrikstad og 25-28 mot Byåsen.

– Vi var kanskje litt stresset etter to tap på rad, men full panikk var det ikke, bedyrer Kristiane. 

– Kampen mot Fredrikstad var en total kollaps, egentlig.  Og mot Byåsen så vi at det var store forbedringer.  Det var ikke en dårlig kamp av oss, vi var bare ikke gode nok.  Og mot Molde så fikk vi hevet det enda et hakk. 

Se to av Kristianes flotte mål fra kampen mellom Sola og Molde

– Det er fortsatt tidlig i sesongen og vi skal spilles inn og komme inn i det igjen.  Og så har vi hatt noen skader, for eksempel var Kristina Novak ute i sesongoppkjøringen hvor vi spilte med høyrehendt høyreback.  Det tar gjerne litt tid å komme inn i det igjen, så jo flere kamper vi spiller jo bedre blir samspillet.


Sola spilte med en voldsom entusiasme og viste imponerende takter i sesongens fjerde seriekamp.  At det satt bedre i forsvar var hovedgrunnen til at det løsnet også angrepsmessig, mener Kristiane.

– I de andre kampene ble vi stående alene i forsvar og hvis noen gikk forbi var det ingen som kom og hjalp. 

– Vi står bra forsvar når vi holder oss til avtalene, står tett og hjelper hverandre. Det var ekstra viktig mot Molde da de har sterke duellspillere, og jeg syns vi fikk dette bra til i kampen.


Det gode forsvaret ga en del flere kontringer for de gulkledde enn i de to foregående kampene.  Fremgangen i forsvarsspillet ga hjemmelaget mer selvtillit og fremover i banen satset spillerne hardere som gjorde at Sola fikk flyt i angrepsspillet.  

Er dere der dere skal være nå?

– Sånn som vi var mot Molde, det er der vi vil være.  Så nå må vi bare jobbe videre og opprettholde det vi fikk til der.

-Vi ønsker alltid å være med å kjempe om en medalje.  Og nå som vi tok Molde er vi med i kampen igjen.  Det hadde sett annerledes ut om vi hadde tapt den kampen.  Men etter den seieren er vi med i gamet, sier playmakeren fornøyd.


Din egen innsats og rolle i seieren over Molde

– Jeg var fornøyd med kampen, og som sagt så var det en kamp der ting fungerte veldig bra og ting fløt, så da ble det enklere å gjøre en god jobb.  Jeg fikk mye hjelp fra sidebackene og alle på laget, sier Kristiane Knutsen avslutningsvis.