Etter tap 25-36 for Runar ble Marinko usikker – Norsk Topphåndball

Etter tap 25-36 for Runar ble Marinko usikker

Sandefjord håpet på et cupbombe, men det ble ikke en liten kinaputt engang. Runar fryktet å bli løpt fra i Jotunhallen; i stedet løp de seg til en sterk ellevemålsseier 36-25 og er klare for åttedelsfinale i NM. Det er bare å ønske dem lykke til videre i mesterskapet. Mens SH-trener Marinko Kurtovic må hjem og gruble litt på hva som kan rettes opp raskt. For allerede lørdag venter Falk i serieåpningen i Jotunhallen!

– Fram til denne kampen følte jeg at vi hadde ting på stell. Nå er jeg langt mer usikker, sa en noe skuffet Kurtovic etter oppgjøret mot rivalene fra Haukerød. Publikum møtte opp i hopetall – det var tilnærmet fullt hus og stor stemning, og aller mest jublet etter hvert gjengen fra Haukerød. For selv om det var jevnt etter ti minutter (4-6), og Runar bare hadde klart å øke ledelsen med to fattige mål etter tyve (6-10), ble avslutningen et mareritt for hjemmelaget.

De hadde allerede gitt fra seg en rekke kontringsballer på grunn av slurvete pasningsspill, og mot slutten av omgangen glapp det i både forsvar og angrep. Runar vant de siste ti minuttene 7-1, og kampen var i realiteten vunnet (7-17). Et 1. divisjonslag henter ikke inn ti mål på tretti minutter på et elitelag med medaljeambisjoner.

Martin Skjørstadhaug, juniorspiller som kom fra Holmestrand før denne sesongen, debuterte for Sandefjord mot Runar. Den påtenkte andrekeeperen, Benjamin Stentun, ble pappa tirsdag og måtte melde forfall!

2. omgangen ble heldigvis bedre. Et par ganger var vi bare åtte bak, og kunne redusert ytterligere. Men så virket det som om Runar tok seg litt sammen, justerte tempoet og dro fra igjen.

Det må sies at Sandefjord hadde 22 tekniske feil og 20 bomskudd i løpet av de seksti minuttene. Det betyr at de gangene ballen var i spill rundt et av lagenes seksmeter, var de ganske like.

– For oss går dette bra, vi kom uansett ikke til å spille noen cupfinale. Men flere av spillerne må stå fram når det gjelder, og vi må framfor alt spille mot mål og ikke på tvers, sier Marinko Kurtovic.

Sandefjord – Runar 25-36 (7-17)
3. runde NM
Sandefjords lag: Johan Bergqvist, Martin Skjørstadhaug, Endre Svåsand 4, Victor Iversen, Espen Røhmer 3, Matias Haug 6 (3), Simon Danielsen, Sander Linderud 5, Martin Lundquist, Noah Allerød, Lasse Døsen 1, Erlend Strand, Anders Jansrud, Jakub Petrzela, Kasper Olsen, Viktor Hedin 6.
Toppskårer Runar: Robert Wilvik 8 og Kasper Furu 7.
Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic.

Viktor Hedin brukte litt tid på å komme igang, men etter hvert ble det seks fine skåringer på den svenske nykommeren.