Endelig seier for Håndballgutta! – Norsk Topphåndball

Endelig seier for Håndballgutta!

En jevn start mellom Norge og Sveits, men i løpet av første omgangs siste ti minutter tok Norge føringen.

orge vant 31-25 over et hurtig og offensivt sveitsisk lag, som steppet inn for et koronarammet USA på kort varsel, og ble lørdagens motstander i Norges gruppespill.

Det ble en jevn, og litt rar start på kampen, da det i løpet av de første to minuttene både kom en katt ut på banen, og det var trøbbel med tavla i hallen.

Men så roet utenforliggende ting seg, og fokuset kom tilbake på de sportslige prestasjonene.

Først etter 12 minutter kom Norge foran, men så holdt de altså denne ledelsen helt til dommeren blåste av. Til pause var stillingen 17-13 til Norge.

Trener Børge Lund kommenterte til TV3 i pausen at han var brukbart fornøyd, men at de hadde mer å gå på på tempoet framover, og at de skulle fortsette der de slapp bakover.

Henrik Jakobsen leverte en god kamp. Foto: NTB/NHF

Og tempo framover – det ble det! I løpet av andre omgangs første minutter scoret Norge fire mål, alle på kontra, og økte ledelsen.

Ting stemte bedre i andre omgang enn fra start i første omgang, og Norge beseiret til slutt Sveits 31-25.

Landslagssjef Christian Berge var godt fornøyd i seiersintervjuet med TV3 etter kampslutt:

– Vi var til tider bra, men det er noen konstellasjoner bakover vi ikke har prøvd før. Vi hadde bra tempo, og gjorde mye bra framover. Og jeg er veldig godt fornøyd med svarene på spørsmålene vi hadde etter forrige kamp. I dag var det mye mer spilleglede!

Det måtte mange sveitsere til for å stoppe Bjarte Myrhol. Foto: NTB/NHF

Norges neste kamp har avkast mandag klokka 20.30, og motstander er Østerrike. Også den sendes på TV3/Viaplay.