Emilie Hovden husker godt Lada-spilleren hun møtte før jul: – Punch hele veien

Emilie Hovden (25) husker godt Lada-spilleren Valeria Nikitina hun møtte i landskamp like før VM for noen uker siden. – Der er det punch hele veien, sier Storhamars høyrekant.

I likhet med de andre Storhamar-spillerne er ikke Emilie fornøyd med avslutningen av kampen mot Lada.. Men hun trekker med seg at de fikk en god start – noe som ikke var tilfelle mot Sola og Magura Cisnadie tidligere i januar.

MATCH KL. 16: Emilie Hovden og Elinore Johannson er klare for Europa League-kamp på hjemmebane i ettermiddag.

– Jeg synes vi kom godt i gang mot Aker. De to siste kampene før den kom vi litt tregt i gang, så det er positivt at vi var på fra start og satte tempo. Vi kom opp i en bra ledelse og skapte mange bra sjanser. Men vi brente for mye over hele linjen. Vi skal ikke bare legge det på oss, for keeperen til Aker sto veldig bra. Men noen skudd skulle vi satt bedre, sier Emilie.

– Hva blir viktig å ta med seg videre til kampen mot Lada?

– Vi må bare fortsette med vårt spill og bli tryggere på det vi gjør ordentlig bra. Forsvaret var til tider bra, men vi ble kontret i senk av Aker på slutten når det er vi som skal være best. Det handler bare om å løpe hjem egentlig, og det er noe alle kan. Vi må ha fokus gjennom hele kampen. Vi ledet med en del mål, så det fikk ingen konsekvens mot Aker. Men vi kan ikke spille sånn lørdag, sier Emilie.

TOPPSCORER: Emilie Hovden og Guro Nestaker scoret seks mål hver mot Aker onsdag.

Hun spilte mot Ladas russiske landslagsspillere for halvannen måned siden da Norge møtte Russland i oppkjøringsturneringen før VM. Og husker godt Valeria Nikitina som spiller for dagens motstander Lada.

– Jeg husker Nikitina. Hun er venstreback og spiller på min side Hun har duellstyrke og var sterk. Der er det punch hele veien, sier Emilie, som beskriver russernes spillestil slik:
– De er gode i duellene vil jeg si. Og de har som sagt mye trøkk. Det er duell på duell, mye mer enn vi er vant med her. Vi setter mer opp et spill, mens russerne tar duellene, sier Emilie.

NÆRMER SEG: Snart er det duket for Europa League igjen i Boligpartner. Lørdag kommer russiske Lada på besøk.

– Hvordan føler du formen din er?

– Den kommer seg. Det er kamper på rekke og rad nå, så jeg begynner å komme i kampform igjen. Det er alltid litt rusk når det er lenge siden det har vært mange kamper på rad. Jeg håper vi får mer flyt. Jeg håper vi får en formtopp nå snart, sier Hovden.

Hun ser frem til å spille foran flere enn 50 tilskuere som det var mot Aker onsdag. Regjeringen har åpnet for at det kan slippes inn 200 tilskuere i dag. Kampen vises på Viasat 4, for de som ikke har fått tak i billett.

– Det er veldig bra. Det er noe annerledes enn å spille foran tomme tribuner. Det er godt å få drahjelp av tilskuere, sier Emilie.