Emilie Hovden har vært på rundens lag 8 av 12 ganger i høst! – Norsk Topphåndball
Foto: Johnny Pedersen

Emilie Hovden har vært på rundens lag 8 av 12 ganger i høst!

Emilie Hovden har virkelig gjort seg bemerket på høyrekanten til Viborg i hennes første sesong i den danske Kvindeligaen. Hun har vært på Rundens Hold i 8 av 12 serierunder i høst og er med det den spilleren i den danske ligaen som har vært flest ganger på rundens lag. 

Emilie ble også kåret til månedens spiller i oktober og var en av de utvalgte spillerne på «efterårets hold», altså høstens førstesyver i Danmark.

Foto: Johnny Pedersen


– Det viktigste for meg er at Viborg vinner håndballkamper, understreker Emilie Hovden (26).  – At vi vinner flere kamper enn vi taper, det er mitt største fokus.  Så er kåringene et bevis på at man har prestert godt, det er det jeg hele tiden jeg ønsker.  Det viktigste for meg er at jeg hele tiden har prestert det jeg er god for.  Om man er på rundens lag er avhengig av hvordan de andre kantspillerne presterer, så det viktigste er at jeg vet at jeg har gjort en god kamp og hjelper laget mitt.  Det er det som er mitt fokus, egentlig, forklarer hun. 

– Det første halvåret i Danmark har gått fint for min egen del.  Jeg føler jeg har fått en stor og fin rolle i laget og får en del baller å jobbe med.  Jeg har egentlig kommet i flytsonen, så det har gått fint.  Jeg var spent på overgangen og det er alltid sånn når man bytter klubb og miljø så tar ting litt tid før alt kommer på plass.  Jeg føler det løsnet ganske fort, så jeg får bare fortsette å bidra med mine kvaliteter inn i laget, smiler 26-åringen med fortid i Fana og Storhamar.Hvilke kvaliteter har du fått vist fram i spillet i høst?

– Vi spiller med fart og jeg føler jeg kan bidra med tempo og kontringsspill.  Jeg er ikke 18 år lenger og begynner å få litt erfaring og rutine, og ønsker å dra lasset og bidra med treningskultur og vinnerinstinkt inn i laget.

– Man må bidra med det man kan, om man er ung eller gammel.  Vi er en god blanding av eldre og yngre spillere, som utfyller hverandre godt ut. Emilie Hovden var storscorer i Fana frem til 2019 og fortsatte å score mange mål i tre sesonger for Storhamar.  I sommer reiste hun til Danmark for å oppleve nye utfordringer.   

– Jeg trives veldig godt i Danmark.  Det er fint med noe nytt og det er morsomt og spennende å spille i Kvindeligaen.  Det er jevnt over et høyere nivå på lagene, med høyere tempo og med profiler og landslagsspillere spredt over hele ligaen.  Det er kult at ligaen er litt jevnere enn i Norge og at alle kampene er viktige for å ta poeng.  Topplagene kan fort tape mot laget som ligger på niendeplass, jeg synes det er kult at det er jevnt og spennende.


Har du fått en ny giv med håndballen etter overgangen til Viborg?

– Jeg har alltid hatt det kjekt med håndball og trivdes også utrolig godt på Hamar.  Det var vanskelig å reise derfra.  Men det å komme ut av Norge og oppleve en annen liga er noe jeg innerst inne har ønsket. Det var bra på Hamar og jeg har kanskje gått et steg til siden sånt sett i treningshverdagen.  Men likevel vil jeg si at Danmark er et steg opp for meg på grunn av en tøffere liga.Med en skudduttelling på 78,1% er Emilie Hovden den spilleren i den danske ligaen som har høyest uttelling.  Hun har scoret 75 mål på 96 skuddforsøk og ligger på andreplass på toppscorerlista.

– Det har gått greit, det å ha høy uttelling er noe man hele tiden jobber med og man vil jo score hver gang man skyter på mål.  Det er bare å ha uttellingsprosenten så høy som mulig, så bidrar det til at vi kan vinne de tette kampene.  Så det er noe jeg jobber målbevisst med hele tiden, forteller hun.

– Jeg går til trening og kamp hver dag og er like fokusert uansett hvem vi spiller mot eller hvor vi spiller.  Det er sånn man blir bedre.  Det er like viktig om man spiller mot laget på sisteplass eller på førsteplass.  Det er ikke noe forskjell på fokuset sånt sett. 

Foto: Johnny PedersenHar du tatt noen steg i høst?

– Når man bytter miljø kommer man litt utenfor komfortsonen og når man mestrer det etter hvert vil man vokse på det.  Det å forholde seg til nye lagvenninner, nytt land, ny klubb – det er mye nytt, så jeg føler jeg vokser på det, både på og utenfor banen.  Det er kanskje det jeg har merket mest frem til nå, samtidig som jeg har utviklet skuddreportoaret mitt. I Viborg er det en liten norsk koloni og Emilie er lagvenninne med Mathilde Rivas Toft, Tonje Enkerud og Moa Högdahl.

– Det er veldig hyggelig og viktig å ha norske lagvenninner, smiler 26-åringen. – Jeg spilte med Tonje Enkerud i Storhamar og det gjorde valget om å reise til Viborg litt enklere at jeg hadde hun her.  Vi er blitt veldig gode venninner utenom håndballbanen også.  Man kommer litt fortere på plass, det har mye å si at man har noen man kjenner fra før og har et godt samspill med. Hvilke ønsker og forhåpninger har du for vårsesongen?

– Jeg håper at vi kan klatre på tabellen og at vi presterer litt jevnere.  Vi spiller virkelig godt på vårt beste.  Vi slo Ikast like før jul med mange mål, men klarte likevel ikke å ta to poeng mot Horsens på mandag, som har tatt fem poeng hittil i år.  Vi ønsker å prestere jevnere og ta poeng mot de lagene som er under oss på tabellen.  Og så skal vi være skarpe når vi møter topplagene og utfordre de der vi egentlig ikke skal ta poeng.  Jeg håper vi kan være litt jevnere i prestasjonene, sier Emilie Hovden avslutningsvis.