Elverum videre til kvartfinalen i NM! – Norsk Topphåndball

Elverum videre til kvartfinalen i NM!

Det var duket for åttendelsfinale i NM mellom Elverum og Falk Horten.

I forrige runde av cupen spilte Elverum mot Kolbotn, mens Falk Horten overassket og slo ut Bækkelaget.

Det var forventet at Elverum skulle ha full kontroll fra start til slutt, men det skulle vise seg at Falk Horten skulle bli tøffe å slå i Terningen.

Elverum startet best og etter 5 minutter ledet de med ett mål, men det var ikke den mest imponerende starten av noen av lagene men målvaktene til begge lag startet bra og hadde ett par redninger i starten.

Dette skyldtes mye sløvt spill fra særlig Elverum som gjorde at Falk fikk troen på en sensasjon. Det var dog kun spilt 5 minutter og Elverum hadde ett par hakk å gå på

En veldig treg start fra Elverums side skulle fortsette utover i omgangen og etter 12 minutter ledet de 8-7 uten å imponere noe nevneverdig. Det var mye rusk offensivt og defensivt. Det viktigste var at de hadde ledelsen, men det var uten å imponere. Elverum måtte opp ett par hakk hvis ikke skulle det bli ekstremt tøft å ha full kontroll mot Falk Horten som sto hardt i duellene. To spillere som virkelig gjorde sakene sine bra for Elverum i starten var Robin Haug og Patrick Helland Anderson som scorte og scorte.

Etter 18 minutter sto det helt likt og det var nå man skulle tro Falk Horten spillerne skulle bli mer slitne og at Elverum skulle ta over kontrollen, men etter omtrent 22 minutter spilt så derimot Børge Lund seg nødt til å ta en timeout,  for Elverum. Da var stillingen 12-12 og Elverum hadde spilt under pari så langt. De hadde enda mange hakk å gå på både offensivt og defensivt da Falk Horten bød på en tett og jevn kamp. I tillegg hadde Falk en målvakt som var i det umulige hjørnet i deler av førsteomgang. Elverum- spillerne med Grøndahl i spissen måtte begynne å tenke nytt for å overliste målvakten enda oftere. Patrick Helland Anderson var den som mest ganger overlistet målvakten til Falk Horten.

Til Pause var stillingen 15-16. Falk Horten var målet foran og Elverum måtte opp mange hakk, da Falk Horten hang overasskende godt med. Elverum måtte gire opp spillet ett par hakk inn mot andreomgang. Falk Hortens frenetiske energinivå hjalp de, men Elverum skulle og burde ha nok å gå med i andreomgang.

Når det var spilt 42 minutter var stillingen 21-21 og det så ut som at det skulle bli mye jevnere enn man trodde. Falk Horten hang enda godt med, men det var enda mye tid for Elverum og gjøre det på. Patrick Helland Anderson og Tobias Grødnahl fortsatte å skape målpoeng for Elverum. Det var bedre offensivt men enda en del rusk i maskineriet bakover i banen.

De neste minuttene var det duket for Mizera- show med en dobbeltredning tatt ut av læreboka i det 44 minutt. Det var to helt ville redninger, og etter dette skulle Elverum ta kontrollen over kampen, som alle spådde de kom til å gjøre før kampen. Da fikk Elverum litt pusterom mye takket være Mizera og at de greide å stenge igjen bedre bakover.

Etter 48 minutter var Elverum 4 mål foran i noe som ble kickstartet av Simon Mizera, da viste Elverum klasse og viste at forskjellene på lagene var ganske store. Falk- spillerne så mere slitne ut og Elverum-spillerne hadde enda mye energi igjen i beina.

Til slutt vant Elverum kontrollert 30-27 i en kamp de måtte jobbe hardere i enn de fleste trodde før kampen, Falk horten viste seg som en hard nøtt å knekke for Elverum. men til slutt viste Elverum forskjellen på lagene og det var til slutt dette som ble avgjørende da flere av Elverum sine spillere viste seg mye bedre inn mot de siste 15 minuttene, det var det siste kvarteret som ble avgjørende og som til slutt ble tungen på vektskålen i Elverums favør. Patrick Helland Anderson ble toppscorer for Elverum, mens Simon Mizera ble kåret til Elverums beste spiller. I en kamp som ble tett og jevn fra start til slutt.

Elverum – Falk Horten 30-27 (15-16)