Elverum tok med 2 poeng hjem fra Sandnes! – Norsk Topphåndball

Elverum tok med 2 poeng hjem fra Sandnes!

Det var en litt treg start for Elverum i borteoppgjøret mot Sandnes. Vertene ledet 3-2 etter 8 minutter, og da hadde Elverum brent to straffekast og gjort noen enkle tekniske feil. Bakover sto de ålreit, men angrepsspillet var ikke på forventet nivå. Kasper Lien satte Elverums tredje mål i kampen med en lekker lobb i kontraspillet. Elverum brant mye og måtte prøve 7 mot 6 da de fortsatt bare hadde scoret 3 mål etter 13 minutter.

Etter 15 minutter gikk Elverum opp i en 5-4 ledelse. Tobias Grøndahl satte inn 6-6 etter ca 18 minutter av kampen på et straffekast. Elverum hadde store problemer med å overliste Per Ingvald Søyland Bø som gjorde en meget god 1.omgang i Sandneshallen denne kvelden. Benjamin Berg satte sin første scoring i kampen etter 22 minutter da han utlignet til 7-7. Bakerst for Elverum sto også Emil Imsgard godt for Børge Lunds mannskap.

Uros Borzas sørget for at Elverum ledet 8-7 med en suser etter 24 minutter av kampen, og like etter økte Benjamin Berg ledelse til de svartkledde fra Østerdalen. Elverum hadde en veldig god periode inn mot pause. Fra å ligge likt 7-7 økte de kjapt til 12-8. Kasper Lien satte to enkle baller i det åpne målet etter at Sandnes tok ut målvakten din i undertall. Til pause var stillingen 14-9 etter at Elverum skrudde opp tempoet de siste 6-7 minuttene i omgangen.

Etter pause gikk Elverum fort opp i en ledelse på 6 mål. Etter 8 minutter av omgangen var stillingen 18-12 til gjestene i Sandneshallen. Endre Langaas økte ledelse med en fin avslutning, og da måtte trenerne til Sandnes ta en timeout for å samle laget sitt. Elverum forsøkte en del å spille 7 mot 6 denne omgangen også, og de lykkes ålreit med det. Laget kom til mange sjanser og hadde en høyere uttellingsprosent i denne omgangen enn den første.

Daniel Blomgren banket inn tre kjappe scoringer før han satte seg på benken til fordel for Borzas. Svensken sørget for at Elverum ledet 24-17 da han sa seg ferdig for kvelden med ca 13-14 minutter igjen å spille. Elverum måtte spille 4 mot 6 i nesten to minutter da både Hedberg og Hubert Larsen dro på seg to kjappe utvisninger. Tobias Grøndahl var frekk nok til å sette ballen i mål med to spillere mindre på banen. Elverum vant denne perioden 2-1 etter at Grøndahl også satte et straffekast, og bakerst hadde Imsgard en 100%redning.

Elverum kontrollerte godt inn de siste ti minuttene og vant til slutt 31-24. Tobias Grøndahl ble toppscorer med 10 mål. Neste kamp for Elverum er borte mot Barcelona. I Spania må Elverum opp noen hakk for å ha mulighet til å ta poeng. Takk til alle som fulgte oss. 2 poeng smaker alltid veldig godt.