Elverum tapte håndballdrama i Sør Amfi! – Norsk Topphåndball

Elverum tapte håndballdrama i Sør Amfi!

Det var ventet et tøft oppgjør mellom de to beste lagene i Norge de siste 10 årene. Lagene var jevne fra start, men etter jevne første fem tok Elverum litt kommandoen i kampen i Sør-Amfi. Anført av den tidligere Arendalspilleren Magnus Søndenå så ledet Elverum 8-5 etter 9 minutter. Den høyre bakspilleren hadde satt inn tre av de målene til Elverum i starten av omgangene. Da Kassem Awad økte med ytterligere ett mål måtte Arendal samle troppene og tok en timeout. Trener Heine Jensen manet guttene til mer kontroll på innspillene i angrep og at Arendal måtte løpe hjem.

William Fiala satte inn en redusering rett etter timeouten, men Elverum og Daniel Blomgren kunne sette inn 10-6 etter at de fikk muligheten i overtall da Josip Vidovic fikk en tominutters utvisning for vertene. Den neste perioden tilhørte hjemmelaget, fra å ligge under med fire mål, så tok Arendal igjen tre mål før Kristian Hubert Larsen satte inn 11-9 til Elverum etter 16 minutter. Nevnte Fiala dunket inn to kjappe, og etter 17 minutter hadde han satt inn fem mål og utlignet til 11-11 foran et entusiastisk publikum.

Arendal utlignet til 14-14 da Sander Simonsen satte inn en litt heldig ball etter at Arendal plukket opp ball som hadde gått via blokken til Elverum. Bortelaget fra Elverum satte omgangens siste scoring da de Kassem Awad trygt scoret med nesten fire minutter igjen av omgangen. De svarte og hvite gikk til pause med ledelse 15-14.

Begge lag hadde brukt pausen godt. Elverum fikk i gang noen nye detaljer i sitt angrepsspill, mens Arendal valgte å sette inn Mario Matic for å spille 7 mot 6 i sitt angrepsspill. Arendal tok ledelsen i kampen etter 6 minutter da Mathias Larsson satte inn et straffekast. Dessverre for Arendal fikk Mario Matic rødt kort i en situasjon med Peter Lukacs rett etterpå. Situasjonen var kanskje litt streng, og var nok bare en to minutter etter å ha sett den i reprise. Selv med en mann mindre så klarte hjemmelaget å øke til 19-17 mot Elverum. Elverums kantspillere Sindre Heldal og Kasper Lien sørget for at laget var helt likt med to scoringer etter ca 11 minutter av omgangen.

Sindre Heldal var også mannen som sørget for at Elverum ledet 20-19 da han lekte inn en ball bak en spretten Kristijan Jurisic i Arendal mål. Lagene fulgte hverandre som skygger og byttet på å score mål den neste perioden. Hjemmelaget fikk muligheten til å økte til to mål da Elverum gjorde en teknisk feil i sitt angrepsspill. Fiala sørget for 24-22 for hjemmelaget med 12 minutter igjen av kampen. Arendal økte til tre mål, og da var det Elverum som måtte gjøre justeringer med en timeout da de hadde kniven på strupen de siste 11 minuttene av kampen. Elverum svarte godt opp med to scoringer på rad. Med 8:30 igjen var det hjemmelaget som ledet 25-24 i toppoppgjøret på Sørlandet. Elverum hadde to muligheter til å utligne, men det var Arendal som satte de to neste målene i kampen, og dermed var Elverum tre mål bak med fem minutter igjen. Og i tillegg hadde de Awad utvist i to minutter.

I undertall to Elverum inn to mål, og med tre minutter igjen satte Tobias Grøndahl inn utligningen til 27-27 i en situasjon der han også ble tatt så hardt at Strupstad ble utvist. Med 1 minutt igjen av kampen var Arendal foran med ett mål og Elverum tok en timeout for å prøve å sikre seg poeng i den spennende kampen mot Arendal. Arendal vinner tilslutt med 1 mål etter at Elverum ikke klarte å ta igjen et godt hjemmelag.

Arendal-Elverum 29-28  (14-15)

Kampfakta Elverum: Robin Haug, Simon Mizera, Kasper Lien 4,  Sindre Heldal 3, Patrick Andersson, Magnus Søndenå 4, Tobias Grøndahl 7(2), Peter Lukacs 1, Daniel Blomgren 5, Antonio Serradilla, Kassem Awad 3, Kristian Hubert Larsen 1.

Nå venter Kolstad i Håkons hall på lørdag 7.oktober. Ta med alle du kjenner på kamp. Det blir like spennende som denne. HEIA ELVERUM!!