Elverum satte opp giret og seiret mot Bækkelaget! – Norsk Topphåndball

Elverum satte opp giret og seiret mot Bækkelaget!

Elveum var virkelig ikke på fra start i Oslo denne kvelden. De gulkledde vertene tok tidlig kommandoen i kampen, og ledet hele 5-1 etter fem minutter. Spesielt Peter Dahl Christensen var god for hjemmelaget med tre mål innledningsvis, og de to andre målene var det Aksel Strupstad som sto for.

Etter 8 minutter av kampen så ledet BSK 8-3. Elverum slet veldig med å gå hull på Nikolai Wiig i målet til hjemmelaget, og bakover fikk ikke Fries opp nok redninger, samtidig som at forsvarsspillet ikke var godt nok. Det gjorde også at det sto 10-5 etter 15 minutter av kampen, og da måtte Børge Lund ta en timeout for å få laget til å fungere enda bedre. Lund virket veldig rolig i praten, noe som også skulle gi resultater umiddelbart.

Etter dette tok Elverum over kommandoen i kampen. Fra å ligge under med fem mål halvspilt så lå de kun under med to da uret sto på 19 minutter. De siste målet var et fint angrepsspill der Stig Tore Moen Nilsen fikk muligheten på utsiden av BSKs nest ytterste forsvarer. Moen Nilsen va god for Elverum i den første omgangen.

Elverum kunne for første gang i kampen gå opp i ledelsen etter 24 minutter. Simen Holand Pettersen satt inn sitt mål nummer 20 for sesongen da han sende Elverum opp i en 14-13 ledelse i Nordstrand Arena. Elverum viste seg mer og mer frem i denne perioden, og gutta fra skogen kunne gå til pause på stillingen 17-15 etter at de gulkledde satte inn omgangens siste mål.

Det rant inn i begge ender i starten av 2.omgang. Selv om begge lag hadde en utvist i en kort periode så var det stort tempo i kampen. Elverum ledet 20-17 etter 5 minutter etter at Eric Johansson dunket inn en scoring på sitt første skudd i kampen. Endre Langaas økte ytterligere, og da måtte BSKs talentfulle trener, Jørgen Laug, ta hjemmelagets andre timeout for kvelden.

Etter 11 minutter av 2.omgang så var Elverum oppe i en 25-19 ledelse i Oslo. Elverum hadde kommet seg godt opp etter en svak start på kampen. Like etter økte Endre Langaas til en ledelse på hele 8 mål. Elverum fortsatte å kjøre på. Dominik Mathe sørget for at bortelaget ledet hele 29-19 etter 16 minutter av omgangen.

Mange trodde kampen var helt over, men det var BSK som satte de seks neste målene i kampen, og dermed var Elverum «bare» fire mål foran da det var 21 minutter spilt av 2.omgang. Heldigvis for de svartkledde fra Hedmark så satte Josip Vidovic inn Elverums 30. scoring denne kvelden, og bakerst reddet Thorsten Fries et kantskudd fra veldig god vinkel.

Aksel Strupstad satte inn sin niende scoring da BSK tok inn enda et mål da det kun var igjen tre minutter av kampen. Stillingen var 30-27 til Elverum før de gikk inn i kampens siste minutter. Stig Tore Moen Nilsen avgjorde kampen da han satte inn 31-27 i det påfølgende angrepet. Elverum vant tilslutt 32-29 i en kamp der de hadde fullkontroll i hele 2.omgang.