Elverum satte fyr på Terningen Arena! – Norsk Topphåndball

Elverum satte fyr på Terningen Arena!

Hjemmelaget fikk en veldig god start på kampen i Terningen Arena denne kvelden. Elverum gikk tidlig opp i en ledelse, og fra straffemerket viste Sindre Heldal at han var sikkerheten selv med to straffer som gikk i mål. Endre Langaas og Tobias Grøndahl ville heller ikke være noe dårligere enn Heldal og sørget for at Elverum ledet 8-4 etter 10 minutter av kampen. Daniel Blomgren og Emil Imsgard hadde også vist seg fint frem fra start i kampen. Og det var 17 åringen Patrick Helland Andersson som satte inn 8-4 med et fint gjennombrudd.

Børge Lund valgte som vanlig å rullere litt på laget, og la over til 7 mot 6 offensivt. Uros Borzas kom inn og markerte seg umiddelbart med å sette inn 9-7 til hjemmelaget. Etter 23 minutter av kampen ledet de helhvite fra Elverum 13-12 i den jevne og spennende matchen. Tobias Grøndahl og Uros Borzas viste seg godt frem før pause og Elverum ledet 16-13 like før pause. Men ett kjapt mål fra Celje så trodde de fleste at Elverum hadde to mål å gå på til pause, men Grøndahl ville det annerledes. Med ett skudd via blokka så kunne hjemmepublikummet juble for 17-14 ledelse da lagene gikk til pause.

Elverum fikk en drømmestart på den 2.omgangen. En kunstscoring av svenske Daniel Blomgren satte premissene for omgangen. Allerede etter fem minutter av omgangen så ledet Elverum med 5 mål, og da øynet Terningen Arena muligheten for at begge poengene kunne bli igjen i Innlandet denne kvelden. Etter ti minutter av omgangen så ledet Elverum med fire mål, men Celje viste seg å være ett lag som ikke ga opp så enkelt.

Med ti minutter igjen å spille ledet fortsatt Elverum, men nå var differansen bare to mål. Heldigvis har Elverum Emil Imsgard som dro frem en 100% redning, og den påfølgende kontringen sørget Sindre Heldal for at gikk i mål, og dermed var det tre mål ned til Celje med under 10 minutter igjen av kampen.

I Champions League lever som regel kampene helt inn, og denne matchen var intet unntak. Da uret i Terningen Arena passerte 55 minutter så var det bare ett mål mellom lagene Aleks Vlah og Stefan Zabic gjorde alt de kunne for at slovenerne skulle ta med seg poeng, men Elverum klarte heldigvis å holde unna. Simon Mizera kom inn på et straffekast like før slutt, og den tsjekkiske målvakten gjorde en helt enorm redning, i tillegg så økte Elverum til to mål ledelse etter at Grøndahl lekte inn en avslutning fra straffemerket.

Elverum hadde «god» kontroll da de ledet med tre mål med 90 sekunder igjen, men en redusering og en utvisning gjorde at Celje øynet en liten mulighet. Celje satte inn reduseringen til 30-29 etter at de gjorde et smart innbytte der de fikk snappet ball og Elverum måtte spille nesten 50 sekunder med en mann mindre og forsøke å holde på en ledelse. Heldigvis spratt ballen riktig vei. Tobias fyrte et godt skudd som gikk stang ut, men på returen var Endre Langaas den mest oppmerksomme, og trønderen sørget for 31-29 til stor jubel i Terningen Arena.

Elverum vant altså kampen 31-29 og er for fullt med i kampen om avansement i Champions League. Takk til alle som fulgte oss. I kveld nyter vi to poeng! HEIA ELVERUM!!