Elverum kaster igang CL-sesongen mot Porto i kveld! – Norsk Topphåndball

Elverum kaster igang CL-sesongen mot Porto i kveld!

Etter mange uker med usikkerhet er det endelig duket for den gjeveste turneringen som er mulig å være med i klubbhåndballen. At vi i Elverum har mulighet til å stille til start i en turnering der de 16 beste lagene i Europa skal konkurrere om Champions League-titlene er ganske absurd. At vi får muligheten til dette er veldig sammensatt, men først og fremst er det hard jobbing over tid og at vi har en fantastisk gjeng med supportere som støtter oss i tykt og tynt. Derfor har vi nå muligheten til å kjempe om to poeng mot Porto som også er en komet i internasjonal håndball de siste årene.

Portugiserne imponerte stort i forrige sesong og tok med seg hele 14 poeng og endte på femte plass i gruppa si. De slo THW Kiel på bortebane som kanskje var den største prestasjonen, men de hadde også uavgjort og seier mot Montpellier, slo Vardar med 8 mål og tok en sterk 3 mål seier hjemme mot Kielce. Det er dermed ikke hvilken som helst motstander som Elverum skal opp mot. Mange husker sikkert også Portugals glimrende innsats i EM i Trondheim, der de blant annet slo Frankrike. Mange av spillerne fra landslaget spiller til daglig i Porto.

I målet har de den fantastiske målvakten Alfredo Quintana, som var megetgod i fjor. Den lange målvakten har tatt enorme steg i takt med Portos fremgang i Europa. Quintana er på sitt beste helt der oppe, men kan være litt ustabil i spillet sitt. Noe som er viktig for Elverum er at Fries/Imgard er bedre enn 32år gamle Quintana i målet til Porto.

På venstre bakspiller har de kanskje sin mest spennende spiller i Andre Gomes. Den unge bakspilleren er sett på som en av de neste store, og har i flere år vært en meget god spiller for både Portugal og Porto. Gomes hadde 47 mål i fjorårets Champions League. Om ikke Gomes presterer så har portugiserne den kroatiske landslagsspilleren Ivan Sliskovic i bakhånd. Kroaten er ny fra tyske Frisch Auf Göppingen der han spilte i 2 sesonger.

Ute på kantene har de to portugisiske landslagsspillere som de bytter på å bruke. Branquinho var fjorårets toppscorer med 55 mål for de blå og hvite, mens Antonio Areia er en straffeekspert som lekte med de fleste av målvaktene fra straffemerket i fjor. Begge holder høy klasse. Areia ute til høyre, mens Branquinho holder til på motsatt side.

Portos kanskje mest underholdene spiller er midtspilleren Rui Silva. Silva er en meget kreativ og fintesterk spiller, som minner litt om Josef Pujol i spillestilen. Midtbacken som i mange år har blitt sett på som et stort talent, har med årene blitt en meget god spiller for både Portugal og Porto. Man legger merke til Silva på banen for sine ekstreme ferdigheter, men også fordi han spiller med briller for å beskytte øynene sine.

Fra i fjor har Porto mistet kun en av de viktige spillerne sine. Alexis Borges har gått til Montpellier, men Porto har fått inn Manuel Späth som er en tysk tidligere landslagsspiller med mye rutine. Tidligere Arendalmålvakt Thomas Bauer er også borte, uten at Porto er nevneverdig svekket av dette.

I Elverum er det en stor glede at de endelig skal ut i Europa igjen! Alle mann er klare for kamp og de reiser ned til Portugal for å vinne to poeng med seg i kampen om sluttspill. Vi er klare for kamp på torsdag klokken 20:45, er du klar? HEIA ELVERUM!!