Elverum fikk en pangstart på den første semifinalen i sluttspillet. – Norsk Topphåndball

Elverum fikk en pangstart på den første semifinalen i sluttspillet.

Elverum-Nærbø 31-28 (16-12)

Elverum fikk en pangstart på den første semifinalen i sluttspillet. Bakerst sto Emil Imsgard meget godt, med god hjelp av et forsvarsspill som det luktet svidd av.

Allerede etter sju minutter så ledet Elverum 4-1. Fremover valgte Børge Lund å starte med et 7 mot 6 spill som Elverum lykkes delvis med. Det skulle gå nesten 11 minutter før gjestene fikk sin andre scoring i kampen. John Thue snappet en ball, og da var målet til Elverum tomt.

Etter 14 minutter viste Benjamin Berg seg frem for første gang i kampen. Den tidligere Fjellhammerspilleren sørget for at vertene ledet 6-2 etter et fint gjennombrudd. Elverum fikk det litt bedre til fremover, men også Nærbø fikk det mer til å stemme i resten av omgangen. Kristian Hubert Larsen sørget for at Elverum ledet 8-4 da klokka passerte 16 minutter av den første omgangen. Linjekollega Kassem Awad ville ikke være noe dårligere enn Larsen da han satte inne 10-6 noen minutter senere i kampen.

Lagene byttet på å score i denne perioden. Men Elverum økte til fem mål da Tobias Grøndahl tryllet inn en kontring til 13-8. Etter 25 minutter så var plutselig Elverum oppe i en ledelse med seks mål. Nærbø var det beste laget inn mot pause og stillingen var 16-12 etter at Grøndahl brant et straffekast i omgangens siste sekund. Nærbø mente at Grøndahl traff målvakten i ansiktet, men reprisen viste tydelig at det var et utrolig dårlig straffekast som traff målvakten i brystet.

I den andre omgangen startet begge lag med å bøtte inn mål bak målvaktene. Etter fem minutter hadde begge lagene allerede nettet tre ganger hver. Elverum økte fra fire til seks mål da Benjamin berg dunket inn to kjappe scoringer. Tobias Grøndahl økte til sju mål da det var spilt 43 minutter, og da trodde nok hele Terningen Arena at Elverum skulle ta en komfortabel seier i første semifinale.

Men som i første kvartfinalen ventet det en ekstremt dårlig periode for vertene. Fra å lede med sju mål så kunne man se at bortelaget spiste seg sakte, men sikkert inn på den regjerende sluttspillmesteren. 2004-modellen Torger Edland kom inn, og det snudde på mange måter hele dynamikken i kampen. Edland var uredd og direkte i spillestilen sin, noe som gjorde Nærbø kun var to mål bak da det var igjen 7 minutter av kampen.

Nærbø reduserte nok en gang med litt over 4 minutter igjen på klokken, og da var det et nervøst Terningen Arena. Elverum kom til gode sjanser, men mye bomskudd gjorde at Nærbø hadde muligheten til å utligne til 28-28. Vestlendingene spilte seg til en meget god mulighet, men da reddet landslagsmålvakten Emil Imsgard med en veldig god prestasjon. Etter dette var Elverum nådeløse. Benjamin Berg økte til to mål før han igjen økte til 30-27 med under to minutter igjen. Sindre Heldal punktere matchen med et frekt trickskudd med under minuttet igjen. Elverum vant til slutt 31-28 i kamp der de var ganske gode i 45 minutter.

Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl, 8mål.

Toppscorer Nærbø: Lars Sigve Hamre, 5 mål.

Vi gleder oss allerede til neste kamp. Som er allerede på onsdag klokken 20:15.