Elverum dro i land poengene i Kristiansand – Norsk Topphåndball

Elverum dro i land poengene i Kristiansand

Elverum fikk en kjempestart på kampen i Kristiansand. Daniel Blomgren viste seg fra sin aller beste side da han satt Elverums første 3 mål, etterfulgt av Sindre Heldal som satte to kjappe kontringer, så ledet Elverum 5-1 etter 6:30 spilt. Bakerst plukket Imsgard de skuddene som skulle til, mens forsvaret til Elverum gjorde det vanskelig for et hjemmelag som til tider har vært gode i egen hjemmehall.

Svenske Blomgren fortsatte storspillet, og allerede etter 12 minutter hadde han satt inn sitt 6. mål denne kampen. Da ledet Elverum 9-4. En oppløftende start fra de hvitkledde fra Innlandet. Børge Lunds menn fortsatt å gjøre på. Etter 20 minutter var differansen mellom lagene 8 mål, og Elverum ledet 12-4. Etter dette kom KRS mer med i kampen.

De siste 10 minuttene av omgangen hadde Elverum fortsatt veldig god kontroll, men KRS klarte å sette fem baller til bak Imsgard i målet til den regjerende seriemesteren. Mens fremover hadde Elverum det litt tyngre, og dermed kunne de gå til pause på stillingen 16-9. Alt i alt en meget god omgang av Elverum, som viste at de har et høyt toppnivå.

KRS fikk en drømmestart på den 2.omgangen. Med tre kjappe mål etter 2:30, og at Øyvind Frigstad banket inn enda en ball, så hadde de tatt inn fire mål, før Stig Tore Moen Nilsen dunket inn 17-13 ledelse til Elverum. 6 minutter av omgangen var stillingen 15-17, og det var nok ikke en sånn start bortelaget hadde håpet på i den 2.omgangen.

KRS var kun målet bak, og hadde muligheten til å spille for utligning etter 8 minutter av omgangen, men heldigvis for Elverum sørget Blomgren for to måls ledelse, før han kastet bort en ball som KRS kontret inn. Like etter økte han til 19-17. Det var mye Blomgren denne omgangen. KRS utlignet til 20-20 etter 12 minutter. Like etter satte KRS inn sin første ledelse til 21-20 etter 14 minutter. Stig Tore Moen Nilsen utlignet like etterpå.

Det var mye motgang i denne omgangen, og da Elverum først fikk en to minutter, og enda en for feil bytte så fikk KRS muligheten til å øke til 2 måls ledelse. Elverum fikk en spiller på banen igjen, men KRS satte ballen i mål og Elverum fikk nok en utvisning i samme situasjonen. KRS ledet 24-21 etter 19 minutter av 2.omgang.

Etter 22 minutter var stillingen 25-24 til hjemmelaget. Elverum fikk det bedre til fremover, og etter 23:30 var Elverum likt med KRS da Endre Langaas satte inn 25-25. Elverum lå også under like etterppå, men to mål på rad gjorde at Elverum og Uros Borzas ledet kampen med tre minutter igjen. Mikkel Mortensen utlignet etter fint angrepsspill av hjemmelaget. Med 45 sekunder igjen tok KRS sin siste timeout. Da ledet Elverum med ett mål. Tobias Grøndahl de to siste målene i kampen. Elverum kan være meget fornøyd med seier, men det var ingen god 2.omgang i Kristiansand.

Nå venter Kielce i Polen, og der må Elverum heve seg flere hakk. Daniel Blomgren var banens beste i kveldens kamp!