Ellevill keeperprestasjon! – Norsk Topphåndball

Ellevill keeperprestasjon!

Årets første hjemmekamp for Viking TIF ble av det mindre spennende slaget! HK-72 Sande fikk det ordentlig tøft da de gjestet Haukelandshallen søndags kveld. Christian Morillo Lyngbø leverte oppsiktsvekkende tall, som det ikke kan være mange som har gjort før han!

Etter fire minutter var stillingen 2-2 i Haukelandshallen mellom Viking TIF og HK-72 Sande. Derfra og ut viste vertene det som må kalles en maktdemonstrasjon! Etter 2-2 tok det hele 18 minutter før HK-72 Sande scoret igjen, da de reduserte til 18-3.

Viking leverte et forsvar som bortelaget rett og slett ikke kom seg gjennom. De gangene de kom seg gjennom eller forsøkte seg fra distanse, sto veggen Christian Morillo Lyngbø i veien. Morillo Lyngbø endte med hele 16 redninger på en omgang. Det gir 73% (!!) i redningsprosent!

Redningene førte også til kontringer og Viking fikk løpt konstant på bortelaget. En liten periode med manglende konsentrasjon og litt tekniske del gjorde at det ikke ble enda mer enn 25-6 til pause.

I andre omgang så Jonas Haugsgjerd sitt snitt til å stadfeste sin posisjon som kampens toppscorer. Lynvingen scoret 6 mål på 9 minutter i starten av omgangen. Etter å ha scoret siste løp han rett på innbytterbenken og var kun å se på banen igjen for å ta straffer. Toppscorertittelen fikk han, da han endte med 14 mål.

Spenningen i kampen forsvant i løpet av første omgangen, men kommentator for Direktesport skisserer likevel et lite spenningsmoment i om Viking kom til å nå 50 mål eller ikke. Det gikk ikke, men storseier ble det. 29-målsseier med sifrene 48-19. Banens beste spiller ble selvfølgelig Christian Morillo Lyngbø.

Neste hjemmekamp er allerede om 1 uke! Da mot et nytt nyopprykket lag. Viking TIF mot Storhamar spilles søndag 15. september klokken 16:00 i Haukelandshallen.