Elektrisk stemning, og seier til Fana etter ekstraomganger – Norsk Topphåndball

Elektrisk stemning, og seier til Fana etter ekstraomganger

At stemningen til tider var elektrisk i Åsane Arena da Tertnes og Fana møttes til åttedels finalen i cupen skriver vi gladelig under på. Dette var ikke «bare» cup-kamp, i tillegg til by-oppgjør og nabo oppgjør så var det, i alle fall for Fana-jentene, tid for revansj for det forsmedelige serietapet (på hjemmebane) for to uker siden.

Sett med Fanas øyner så startet kampen på best mulig måte, med tre kjappe scoringer og 0-3 etter knappe fire minutter. Avstanden på mellom to og tre mål holdt seg den til klokken passerte 25 minutter, da utlignet Tertnes til 13-13. Og vi sier som TV-kommentatoren sa; «dette er ikke fine kamper, men det er gøye kamper».

Her var både feilpasninger, tekniske feil, utvisninger, gode målvakter og alt som ellers hører med i et lokaloppgjør. For ikke å glemme «venninne-oppgjørene» da. Og til pause var det igjen likt, med 15-15 på måltavlen. Det etter at Fana på det meste ledet med fire mål.

Strafferedning. Foto Bjørn Erik Nesse

Andre omgang ble litt lik den første, men nå var rollene byttet om og Tertnes tok føringen og var i perioder oppe i tre måls ledelse. Vi må være så ærlige å innrømme at pulsen steg noen hakk da Tertnes fire minutter før ful tid gikk opp til 28-26. Men også jentene skjønte at de måtte opp noen hakk om dette skulle gå vår vei, og med to kjappe mål nærmet det seg ekstraomganger. Selv om vi på tribunen beholdt både troen og håpet om seier til siste sekund.

Med bare to sekunder igjen å spille tok Marit «en for laget» og med sluttresultatet (etter ordinær tid) 29-29 ble det ekstraomganger (det å «ta en for laget» i denne sammenheng betydde at Marit fikk to-minutter på benken og Fana startet første ekstra omgang med en spiller mindre).

Aurora hadde ikke stor uttelling på skuddene sine denne kvelden, men da hun satte inn vårt mål nummer 30 tidlig i første ekstra omgang var det glemt, og pulsen gikk litt ned hos oss på tribunen. Det var samme Aurora som la på til 30-32 i omtrent da sluttsignalet gikk i første ekstra omgang.

De siste fem minuttene ble ikke mindre spennende enn de 65 første. Tertnes reduserte til 31-32, Marit økte til 31-33 før Tertnes reduserte og fastsatte sluttresultatet til 32-33 fem sekunder før full tid.Og vi er i kvartfinalen!

Oda ble kåret til vår beste spiller denne kvelden.

Hvem som blir motstander i kvartfinalen får vi vite fredag 21.oktober kl 16:00.