– Ekstra kjipt å miste Haslum-kampen – Norsk Topphåndball

– Ekstra kjipt å miste Haslum-kampen

Da terminlisten for REMA 1000-ligaen forelå, var det første Martin Hovde så etter datoen for første kamp mot moderklubben Haslum. – Den ønsket jeg selvsagt å spille. Nå blir det tribuneplass i Kolstad Arena under lørdagens kamp, og det er veldig, veldig kjipt, sier vår albuskadede strekspiller. 

Og det er ekstra lett å skjønne når vi vet at Haslum er Martins eneste klubb før Kolstad – helt siden han gikk i fjerdeklasse. Kolstad ville ha 21-åringen fordi de ser et stort potensial, som toveisspiller, i den to meter høye strekspilleren. 

Men så var det altså det med skader, da, noe han har vært ganske så forskånet mot tidligere i håndball-livet. Begge skadene pådro han seg på trening; først da han kræsjet med Gabriel, og pådro seg et brudd i nedre del på øyehulen rundt venstre øye. («Ren uflaks».) Skaden var såpass alvorlig at det måtte operasjon til – og deretter fullstendig «landligge» en god stund, ingen fysisk aktivitet.

Martin tilbake på trening og klar for nye kamper, da skjedde det igjen: Venstre albu ble bøyd så å si utover sine «grenser».  

– Jeg trodde først at det ikke var så alvorlig. Så ble det gjort en MR-undersøkelse, og den viste at det var røket en sene. Dermed venter nok en gang en periode uten å få spille kamper. Foreløpig sier man at det kan bety en del uker, uvisst hvor mange. Selv føler jeg at jeg snart kan spille, med skinne, men jeg vet ikke hvor aktuelt det kan være. Jeg får i alle fall løpt på tredemøllen og trent masse styrke på bein, mage og rygg. Kaste litt ball og skyte litt på keeperne går også bra. Men det er selvsagt kjedelig ikke å få spille kamper – ikke minst slike som mot PSG på onsdag. Jeg får enn så lenge nøye meg med å være lagets største supporter. 

I tillegg til å være mye i styrkerommet og løpe på mølla, får Martin også litt mer tid til å studere, IT på NTNU. Dette året tar han bare ett fag, i desember skal han gjennom en matte-eksamen. Enda bra han – og kjæresten Christina – har funnet seg godt til rette i en leilighet i midtbyen.  

Haslum scorer masse mål

Og hva så med moderklubben Haslum når gamlekompisene kommer til Kolstad Arena på lørdag? De har jo en stygge siste-erfaring (sist søndag) med 13-målstap for ØIF Arendal… 

– Som jeg kjenner dem så lar de seg slett ikke vippe av pinnen av ett dårlig resultat. I Haslum er det mange gode håndballspillere. En del er kanskje overrasket over at de har gjort det bra (foreløpig på den siste sluttspillplassen); jeg er ikke det. Jeg kan rett og slett skjønne at de har gjort mange gode kamper. Masse mål har de også scoret. En stund i høst hadde Haslum nestflest scoringer, bare vi hadde flere.  

– Så er det selvsagt leit for dem at storscorer Felix Lunde (50 scoringer på åtte kamper) er skadet og ikke kan spille. Men det kan Lasse Lid, en veldig god høyreback (og mestscorende med 57). Min tidligere strekkollega, Vegard Tennfjord, er også en meget god og rutinert spiller (tredje mestscorende for Haslum i ligaen med 39 mål), sier Martin, som har sett de aller fleste kampene til moderklubben. 

Med hvilken innstilling tror han Haslum-spillerne kommer til Trondheim? 

– De kommer til Kolstad med lave skuldre og med ambisjon om å stikke flest mulig kjepper i hjulene for oss. Vi kommer til å møte et tent Haslum-mannskap som vi absolutt ikke skal undervurdere, sier Martin Hovde, som altså ikke får spille mot gammel-klubben, men som forhåpentligvis er frisk og rask igjen lenge før returoppgjøret. Det er nemlig i siste runde av REMA 1000-ligaen, et stykke ut i april… 

Litt Martin-statistikk

* Har spilt seks av de ti seriekampene – skader har gjort ham uaktuell til de øvrige fire.
* Han har skutt ti ganger og scoret like mange – fire mot TIF Viking, tre mot Drammen, to mot Sandnes og én mot Bergen HK.
* I Champions League står han foreløpig med én scoring – mot THW Kiel.
* Kontrakten med Kolstad gjelder (foreløpig) for to sesonger 

PS!
En liten kuriositet; Haslum-spiller Martin scoret i begge seriekampene (2 + 1) mot Kolstad forrige sesong…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Ulrikke Josefsen