Einar Veierøds menn besto testen: Slo Herulf 29-18 – Norsk Topphåndball
Jakub Petrzela skåret ett mål og la ned en kjempeinnsats som treer i forsvar mot Herulf. Foto: Sandefjord Håndball

Einar Veierøds menn besto testen: Slo Herulf 29-18

De vant begge omgangene, og imponerte i siste del av første omgang. Seier 29-18 over Herulf var ikke overveldende, men mer enn stor nok til at trener Einar Veierød kunne si seg fornøyd etterpå.

Som Sandefjord skrev før kampen: Denne blir en mental test. Et topplag mot et desidert bunnlag skaper motivasjonsutfordringer, og de kunne synes de første minuttene av kampen. Veierød tok timeout allerede etter ti minutter og på stillingen 3-3. Vi hadde en glitrende Johan Bergqvist i mål, men det hjalp lite når angrep etter angrep ble avsluttet med tekniske feil og dårlige skudd.

Den lille peptalken hjalp visst. For skuddene ble bedre, forsvar/målvaktspill satt like bra og ti minutter senere sto det 9-6,

Da hadde Tarik Repesa gått av banen etter en smell i hodet. Han kom ikke inn igjen i kampen, men Jakob Petrzela overtok plassen både i midtforsvaret og på strek, og jammen tok han vare på muligheten! Han imponerte, særlig i forsvar, og bidro sterkt til at Sandefjord i denne perioden, og de siste ti minuttene, stakk fra for godt.

For 9-6 ble til 16-7 ved halvtid, blant annet etter en seksminutters periode der Trym Bilov-Olsen sto bak omtrent alt som skjedde framover. Han skåret to mål selv og leverte fire perfekte rushspasninger på stripe!

Johan Hedlund Bergqvist ble kåret til banens beste for Sandefjord for n´te gang denne sesongen. Redningsprisenten hans i 1. omgang var på 61, og totalt endte han på 57. Nok en forrykende kamp, altså, og et godt bevis på hvor riktig og viktig det var for klubben å få resignert en kontrakt med ham utover inneværende sesong.

Den andre omgangen ble ellers en omgang der Veierød fikk hvilt mange spillere og gitt mange andre litt mer spilletid. Martin Lundsholt, Mikkel Ertsås og Victor Iversen fikk mange minutter på banen, det samme gjorde Lasse Døsen. Og ungguttene leverer i 1. divisjon også, mer enn godt nok til å holde tritt med Herulf. Nå ble det riktignok bare 13-11 i denne omgangen, og det takket være en god innspurt. Men de slapp nok gjestene litt mer til i forsvar med alle byttene.

– Vi har allerede (Sander) Ree(-Lindstad) og (Johannes) Gurrich ute med skade. I tillegg kommer hodeskaden til Tarik (Repesa). Vi gjorde det vi kunne for å hindre skader på flere sentrale spillere før Follo-kampen. Der trenger vi hele gjengen, sa Einar Veierød etter kampen.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (57 %), Sander Akerlie (33 %), Martin Lundquist, Erlend Johnsen 6. Trym Bilov-Olsen 4, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 5 (2), Sander Wennberg Linderud 2, Magnus Galabuzi Segujja 1, Mikkel Ertsås 1, Lasse Døsen 3, Anders Jansrud 2, Jakob Petrzela 1, Espen Røhmer 2, Victor Iversen 1, Tarik Repesa.

Bergen og Follo spilte uavgjort 29-29 i Bergen søndag. Det betyr at Sandefjord har henholdsvis fem og sju poengs ledelse på de to nærmeste utfordrerne til andreplassen, dog med en kamp mer spilt.