Einar Veierød; – Hvis gutta mener de er gode nok, så må de snart vise det – Norsk Topphåndball

Einar Veierød; – Hvis gutta mener de er gode nok, så må de snart vise det

Åttemålstap 28-20 mot Viking onsdag var langt unna det Sandefjord-trener Einar Veierød så for seg på forhånd. Nå ber han gutta gå i seg sjøl, se egne prestasjoner med kritisk blikk og heve seg 3-4 hakk.

– Det håpløse er egentlig at selv med et dårlig forsvar så slipper vi inn bare 28 mål – færrest så langt i sesongen. Men det hjelper jo ingenting når vi har den uttellingen vi har i dag.

Nå må vi ikke bare si at vi er gode nok for REMA1000-ligaen, nå må vi vise det også, sier Einar Veierød, vel vitende om at de neste to kampene byr på Kolstad (hjemme) og Elverum (borte). Du skal være sterk i trua for å regne med poeng i de to oppgjørene.

Vi har hatt en ganske lik kamputvikling i høst. Henger godt med i starten, men slipper motstanderen til mot slutten av første omgang (Viking-ledelse 15-11 til pause). Det skjedde i går, og det skjedde senest på søndag mot Fjellhammer.

To kjappe utvisninger
I Stavanger Idrettshall hentet vi oss imidlertid godt inn i starten av den andre omgangen, og før to minutter var spilt sto det 15-14, og oppgjøret var helt åpent.

Da skjedde det som etter Einar Veierøds oppfatning avgjorde kampen. For i stedet for at Sandefjord fortsatte den positive trenden, kom Viking foran med tre, mest takket være to kjappe utvisninger på Håkon Økern og Jørgen Skalleberg.

– Utvisningen til Jørgen er altfor streng. Greit nok at han bruker feltet, det gir straffe. Men har løfter ikke engang armene, det er ingen grunn til å gi en utvisning også. Det blir skjebnesvangert for oss, i hvert fall. Vi hadde moment, men mister det i den perioden.

Røde-Sander
Allerede etter 20 minutter forsvant for øvrig Sander Ree-Lindstad fra banen med direkte rødt kort.

– Jeg ser armene hans, og jeg ser dytten. Sånn sett var det røde kortet greit. Men jeg fikk høre etter kampen at det kanskje var i tøffeste laget; at det hadde holdt med en 2-minutter. Uansett, det gjorde ikke forsvaret vårt noe bedre at Sander ble borte, sier Veierød.

Gjør alt motsatt
– Men vi sleit forsvarsmessig før Sander ble borte også?

– Ja, vi gjør alt annet enn det vi er blitt enige om på forhånd. Vi skulle være mange rundt ballen, men møtte ballfører en mot en. Vi skulle ut på Johansen og Mollestad (skytterne til Viking), men endte med å forsøke å blokke dem fra 6-meteren.

Da hjelper det liksom ikke at vi i perioder lykkes med 7 mot 6-spillet vårt. Vi er likevel ikke i nærheten av å vinne kampen.

Håkon Økern i pluss
– Er det noe positivt å ta med seg hjem fra Stavanger?

– Håkon (Økern) får pluss for å slite og jobbe i begge ender. Han trenger å justere seg raskere inn i forsvar, og finsikte raskere i angrep, men alt i alt leverte han til pluss.

Christian har en del redninger, men jeg savner at han tar noen av de opplagte skuddene også, ikke bare de vanskeligste.

Åtte dagers pause
– Nå er det åtte dagers pause før hjemmemøte mot Kolstad i Jotunhallen neste torsdag. Hva tenker du om den kampen?

– Jeg trur fortsatt vi er gode nok til å ta poeng i REMA1000-ligaen. Kanskje får vi med oss en eller to av de skadde spillerne også. Magnus Langeland er vel den som ligger nærmest, Og vi ser at alt kan skje i denne ligaen, det har vi også lyst til å vise. I det minste håper jeg det, sier Einar Veierød.

Håkon Økern kommer fra Stavanger med pluss i margen.