Dramatikk da ØIF Arendal berget ett poeng på overtid – Norsk Topphåndball

Dramatikk da ØIF Arendal berget ett poeng på overtid

Målvaktskamp i Halden, utligning i siste sekund på Nærbø, drama da ØIF Arendal berget ett poeng mot Haslum på overtid og blått kort i Sandefjord. Det er kortversjonen av lørdagens kamper i REMA 1000-ligaen. Den litt lengre versjonen leser du nedover her.

Halden – Kolstad 21-23 (10-14)

Feil pasninger, skudd utenfor, dobbelt redninger, nye tekniske feil og først etter nesten tre minutter kom kampens først mål. Og det var hjemmelaget som ordnet 1-0 før Kolstad raskt kom etter og utlignet til 1-1. Og da kunne vi si at kampen var godt i gang. Om enn med en litt rotete start for begge lag. Ingen av lagene greide å «stikke av» i løpet av de første ti minuttene av kampen. Ikke var det all verdens av mange mål heller sånn i starten. Men det var flere gode målvaktsprestasjoner, fra både Morten Nergaard og Lars Eggen Rismark. De to var sterkt medvirkende til at det «bare» stod 5-4 etter drøye ti minutters spill. Kolstad ble litt ivrige en periode og fikk to kjappe utvisninger med det som resultat at Halden la på til 7-4 etter en kontring på åpent mål. Like før gjestene var fullt lag reduserte de til 7-5. Morten Nergaard var i perioder i det umulig hjørnet og reddet både straffekast og returer. Men innimellom så ble han overlistet av Kolstad sine skyttere og like etter halvspilt omgang utlignet gjestene til 7-7. Knappe ti minutter senere hadde begge lag fått to mål til og kampen var fremdeles veldig tett da Kolstad la time-out kortet med kun kort tid til pause. Kolstad fikk betalt for time-outen og la på 9-10. Nå gikk det fort, og Kolstad var plutselig to mål foran og Halden en mann mindre. Da lagene gikk til pause ledet Kolstad 10-14.

Kolstad; Tøff førjuls-moro ga to poeng

Morten Nergaard startet andre omgang med flere praktredninger og etter fire minutter var det bare Halden som hadde laget mål etter pausen. Og etter fem minutters spill hadde de redusert til 13-14. Åtte minutter tok det før Kolstad fikk «hull» på Morten Nergaard i Halden målet, men da ble det to raske og de var tilbake i tre måls ledelse, 13-16. Kolstad sin linje-spiller ble til tider «pakket inn som en julegave» av Halden spillerne, men de greide ikke hindre at Kolstad la på til 15-19 etter omtrent halvspilt omgang. Nok en to-minutter til Kolstad gav Halden to raske reduseringer og det stod 17-20 ti minutter før full tid. Da hjemmelaget reduserte til 18-20 bare minutter senere ble det på ny spenning i kampen, men så fikk de en to-minutter og den ble skjebnesvanger. For da gjestene la på til 18-22 med knappe fem minutter igjen av kampen virket det meste avgjort. Halden tok ut målvakt og spilte 7 mot 6 tre minutter før full tid, noe som betalte seg med redusering til 20-23. En teknisk feil hos Kolstad resulterte i straffe til Halden og en utvisning til Kolstad. Og vipps, så var det kontakt på 21-23. Lars Eggen Rismark reddet straffen men Halden satte returen i mål. Hjemmelaget møtte mann mot mann de siste angrepene, men Kolstad tok seieren og poengene og får helt sikkert en god tur hjem til Trondheim og juleferie.

Nærbø – Fjellhammer 28-28 (14-14)

Fem minutter spilt og de grønnkledde ledet 1-2 over de blåkledde. Noen kjappe minutter senere, noen gode målvaktsredninger, et par mål og Nærbø reduserte til 3-4 med en mann mindre på banen. Fjellhammer presset Nærbø mot passivt og med kun et par pasninger igjen før det gikk mot avblåsning utlignet hjemmelaget til 4-4. Nå var Nærbø inne i «flyten» og gikk opp til 7-5, men med to kjappe mål utlignet Fjellhammer til 7-7. Og det var «tilbake til start». Mot slutten av omgangen fikk Nærbø en liten luke på to mål, men den var ikke større enn avtFjellhammer utlignet til 14-14 omtrent idet pausesignalet gikk.

Andre omgang gikk i samme sporet og lagene fulgte hverandre tett. Scorte den ene så scorte den andre, de fulgte nesten samme mønster når det gjaldt utvisninger også. Etter fjorten minutter var de (igjen) like langt, 20-20. Da Fjellhammer tok time-out etter drøye 17 minutter hadde Nærbø spilt seg til en luke på tre mål, 23-20. En utvisning til Fjellhammer førte til (resultatløse) diskusjoner på sidelinjen etter at Nærbø la på til to måls ledelse. Fire minutter før full tid ledet hjemmelaget 26-25 og ett stangskudd gav Nærbø sjansen til å gå opp til to-måls ledelse, men det gikk ikke helt, og nå rotet begge lag bort gode målsjanser.

Et godt minutt før full tid utlignet Fjellhammer til 27-27 og Nærbø tok time-out. Da Fjellhammer tok time-out med tyve sekunder igjen hadde Nærbø tatt ledelsen med 28-27. En Fjellhammer utligning til 28-28 med to sekunder igjen gav poengdeling i Nye Loen Nærbø lørdag ettermiddag.

Haslum – ØIF Arendal 27-27 (15-11)

Hjemmelaget startet med to kjappe mål og satte også inn både det tredje og det fjerde nesten før det var gått tre minutter. Og Arendal tok det som vel må vere rundens tidligste time-out etter bare 03:21 spilte minutter. Først etter 5 ½ minutt fikk ØIF Arendal sitt første mål, på samme tid hadde Haslum fem baller bak ØIF Arendal sin målvakt. Som om ikke det var nok med seks baklengs mål på seks minutter så fikk ØIF Arendal sin første to-minutter etter 6 ½ minutters spill. Det var like før de satte en straffe over Haslum målet. En god start på kampen for Haslum sin del da de la på til 7-2 etter drøye åtte minutters spill. Ved halvspilt omgang var ØIF Arendal litt mer med i kampen og de var begynt å redusere på Haslum sitt forsprang. Med to minutter til pause var ØIF Arendal kun tre mål bak, 14-11. Da lagene gikk i garderoben hadde Halsum økt ledelsen til 15-11.

Haslum; «Tapte» uavgjort

Starten på andre omgang gikk litt mer i ØIF Arendals vei enn det første omgang gjorde. Og med innsats og mål var de kun ett mål bak etter elleve minutter. Da kom time-out kortet fra Haslum benken. Med klare beskjeder og arbeidsoppgaver. En målvaktsredning hos Haslum gav kontring og mål nummer syv for Nikolai Tveter Strickland. Og et lite pusterom for Haslum på stillingen 21-19 etter 13 minutters spill. De neste fem minuttene inneholdt time-out for Arendal, to mål til Haslum og ett til ØIF Arendal.

Med åtte minutter igjen var ØIF Arendal igjen bare ett mål bak, Haslum hadde en spiller utvist og røff behandling i ØIF sitt forsvar endte i straffekast til Haslum. André Bergsholm Kristensen kom inn i Arendal målet og reddet like godt både straffen og returen. Det stod fremdeles 24-23 til hjemmelaget. Og så var ØIF Arendal likt med Haslum etter at de utlignet til 24-24. Haslum brukte et par minutter på å ta igjen ledelsen med to, før ØIF Arendal fulgte på ny redusering. Nå gikk det fort og hektisk før Haslum igjen gikk opp til to måls ledelse.

ØIF Arendal; Laurits Rannekleiv om den avgjørende scoringen: – Ville ikke treffe noen i ansiktet, så da ble det krysset istedet!

Med under ett minutt igjen å spille stod det 27-25 til hjemmelaget og ØIF Arendal møtte mann mot mann. De fikk ballkontroll og reduserte til 27-26, sekundene tikket og de rakk ett angrep til. Før kampen ble avsluttet med et direkte frikast til ØIF Arendal. Et frikast som gikk rett i mål og utligningen til 27-27 var et faktum. Det samme var poengdeling og tabelltopp for ØIF Arendal.

Sandefjord – Viking Håndball 25-26 (16-14)

Her var det tett mellom målene med et ørlite lite overtak til Viking, som ledet 3-5 etter knappe ti minutters spill. Minutter senere utlignet hjemmelaget til 6-6 og det var igjen nerve i kampen. Da Viking la på til 6-7 kom kampens første time-out. Viking holdt hjemmelaget bak seg til det 25.spilleminuttet, da utlignet Sandefjord til 12-12. Og da pausesignalet gikk hadde Sandefjord både gått forbi og tatt ledelsen med 16-14.

Hjemmelaget beholdt pauseledelsen i sånn omtrent ti minutter. Det var tiden Viking trengte for å utligne til 19-19. Og nå fulgte lagene hverandre mål for mål mot halvspilt omgang. Med knappe ti minutter igjen av kampen ble det tillløp til dramatikk da Sandefjords Tarik Repesa fikk først det røde kortet og så det blå for taklingen av Vikings spiller Kjartan Johansen. Viking ledet på dette tidspunktet 23-24.

Sandefjord: – Vi var ikke tilstede da vi måtte være det, dessverre

Med tre minutter igjen å spille var Viking fremdeles det ene målet foran, og samtidig fikk de en spiller utvist. Like etter fikk Sandefjord straffe og utlignet til 25-25. Nå ble det ble hektiske to sluttminutter, men Viking fikk til slutt inn ett mål bare to sekunder før full tid. Og med 25-26 til bortelaget ble det borteseier og to sårt tiltrengte poeng reiste med Viking hjem til Stavanger.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.