DHK-jubel etter sliteseier i åpningskampen – Norsk Topphåndball

DHK-jubel etter sliteseier i åpningskampen

Isak Steinsson fikk beskjed en og en halv time før kampstart at det var han som skulle starte i mål for DHK i serieåpningen mot Fjellhammer. 19-åringen svarte med å bli kåret til banens beste med en redningsprosent på 42 da DHK sleit seg til en 27-23-seier.

-Jeg er alltid litt spent foran en kamp, men det ble litt ekstra i dag da Mads (Fjelddalen, mv-trener) kom og sa at det var jeg som skulle starte kampen. Det føles som best når det er litt spenning i kroppen, og dette ble veldig gøy. Vi var vel bedre i forsvar enn i angrep i dag, men uansett, det var fint å komme i gang med en seier. Nå skal det også sies at det virket som vi ble litt rystet, og at det satt i en stund da Alexander måtte hjelpes av banen med det som så ut som en alvorlig kneskade, forteller Isak Steinsson.

DHK stiller med eliteseriens yngste målvaktspar, og da er det morsomt at 19-år gamle Isak Steinsson ble kåret til banens beste spiller. Kollega Oscar Larsen Syvertsen (19) kom inn og reddet et uhyre viktig syvmeterkast to minutter før slutt da Fjellhammer prøvde seg på en sluttspurt.
Foto Roy M. Johnsen

DHK syntes å koble et greit grep om kampen på stillingen 12-6, men de klarte ikke å holde trykket oppe. En periode med både utvisninger begge veier og flere skuddbom på gode sjanser, endte med at Alexander Ø. Westby lå igjen på gulvet med store smerter etter en finte. Da viste kampuret drøye 25 minutter. Det ble helt stille i hallen, og alle både hørte og skjønte at dette var alvorlig. I etterkant ble det fra medisinsk hold antydet at det kunne være en korsbåndskade i det høyre kneet.

Fjellhammer benyttet sjansen til å vinne resten av omgangen 6-1 slik at det sto 13-12 til DHK til pause.
-Kanskje satte det et støkk i oss alle sammen. Slike situasjoner er ikke hyggelige, og vi trengte nok litt tid på å finne tilbake rytmen i spillet vårt, mener Trym Korperud Johnsen.

Han innrømmer at det også denne gangen var en spent gjeng i garderoben foran åpningskampen i serien. Men da DHK-spillerne kom på banen virket de veldig bestemte. De ledet både 2-0 og 3-1. Og altså 12-6.

– Midtperioden i første omgang var ikke god. Vi skulle sagd dem av da. Fjellhammer er et ordentlig krigerlag, og det ble hakkete angrepsspill fra vår side. Vi var forberedt på at det ble krig, og vi skal ta med at vi sto opp mot alle deres forskjellige varianter på å presse oss. Det være seg syv mot seks-spillet i angrep, eller de offensive forsvarsformasjonene de prøvde seg med, sier Trym.

-Vi tar med oss den gode avslutningen etter at de kom a jour på 21-21. Da vi viste vi styrke, sier Korperud Johnsen.

Trym Korperud Johnsen ble toppscorer sammen med Ola Hoftun Lillelien. Begge scoret seks spillemål hver. Foto Roy M. Johnsen

Trener Kristian Kjelling så en kamp med stakkato angrepsspill og dårlig flyt. I etterkant innrømmer han at det var en slik kamp han fryktet det skulle bli.

-Vi var gode i den ene enden av banen, og Isak ga oss mange redninger. Men 13 mål fremover til pause er svakt. Det som det er lettest å sette fingeren på er hvordan vi ikke benyttet sjansen til å stikke skikkelig i fra da vi ledet 12-6. Måten vi slapp dem inn i kampen igjen da er skuffende, mener Kjelling.

Han er kjempefornøyd med hvordan laget hans sto opp mot syv mot seks-spillet til Fjellhammer. Så gode var DHK at Fjellhammer-trener Kristian Bliznac la bort et av sine fremste angrepsvåpen da kampen skulle avgjøres de ti siste minuttene.
– Det var sterkt av oss. Men vi ledet jo hele kampen, og hadde vi tapt, så hadde det vel kunne karakteriseres som et ran, sier Kjelling.

Denne gangen blir det vel ikke å feil å si at forsvarsspillet og målvaktsspillet til Isak Steinsson ble avgjørende da DHK vant åpningskampen mot Fjellhammer. Her er det Espen Gommerud Våg og Trym Korperud Johnsen som pakker inn en motstander. Foto Roy M. Johnsen

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK- Fjellhammer 27-23 (13-12)

Drammenshallen – 673 tilskuere.
Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Ganz Fjellvang.
DHK: Isak Steinsson og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad, Alexander Ørjevik Westby, Simon Vatne Andersen, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 2, Sondre Ovid Skovli 2, Trym Korperud Johnsen 6, Espen Gommerud Våg 2, August Lind Oma 2, Ola Hoftun Lillelien 6, Tobias Mehren Søberg, Emil Hansson 5, Ole-Henry Dahl 1, Nikolai Moe 1.
Toppscorer Fjellhammer: Arian Olsen Grønski 7.

I en annen seriekamp i eliteserien vant Bergen 29-27 over Sandnes på bortebane.

I en 3. rundekamp i NM vant Bodø 30-23 over Linderud/Line5 på bortebane, og møter DHK i 4. runde.