DHK: – God kamp, men tap for Elverum – Norsk Topphåndball

DHK: – God kamp, men tap for Elverum

DHK var veldig gode på sitt beste, men det klarte de ikke å være i 60 minutter mot Elverum tirsdag. I årets første treningskamp svingte det veldig, og Elverum var flinke til å utnytte de svake periodene til DHK slik at de til slutt vant 30-28.

-Jeg syns det så bra ut, jeg, sa trener Kristian Kjelling etter at DHK tapte 30-28 for Elverum i lagenes første møte denne sesongen.
Han hadde en veldig grei og forståelig forklaring for hvorfor det gikk som det gikk:

-Når vi var direkte i vårt angrepsspill, var vi veldig gode. Da vi var nølende i alt vi gjorde, var vi svake, og det utnyttet Elverum veldig i et par perioder der vi havnet noen mål etter hver gang, mener Kjelling.

Det sto først 6-6, og så 10-10 etter knappe 20 minutter. Fem minutter før pause ledet Elverum 14-12, men så kom en av de dårlige periodene der DHK-spillerne for det første tapte flere dueller enn de vant både offensivt og defensivt, det kollektive spillet var svakt, og det ble noen flere bomskudd enn Elverum. Dermed kunne gjestene lede 19-14 til pause.

– Du må være på hele tiden mot lag på dette nivået, mener Kjelling.

Trym Korperud Johnsen bidro med tre spillemål da bakspillerne til DHK til sammen scoret 18 av de 28 målene mot Elverum.

Elverum startet opp fellestreningene en drøy uke tidligere enn DHK, og de har allerede rukket en treningskamp. Da vant de hjemme over Bækkelaget foran over 800 tilskuere i Terningen Arena.

-Det er normalt med litt svingninger i de tidlige treningskampene, og vi må forsøke å gjøre de dårlige periodene kortere, og de gode periodene lengre, mener Viktor Petersen Norberg. Han ble lagets toppscorer med seks spillemål.

DHK startet den andre omgangen mye bedre enn de avsluttet den første. Da var forsvarsspillet løftet et hakk, duellspillet var skjerpet, og de var flinke til å spille bort ballen, eller låse ned motstanderne tidlig i angrepsfasen.

– Når vi er så aggressive i forsvar som var i starten på omgangen, så er vi virkelig gode, mener DHK-treneren.

David Walstad Haugstvedt hadde en veldig god avslutning på kampen da aksjonene gikk mer rett på mål enn på tvers foran forsvarsmuren.

Etter åtte minutter i andre omgang hadde DHK hentet inn de fem målene Elverum ledet med, og det sto 21-21, og kvarteret før slutt sto det 23-23. Da hadde både Petersen Norberg og Sondre Ovid Skovli vært gode. Byttene Kjelling gjorde på slutten var ikke like heldige, og avslutningen ble igjen preget av at avtalte spill ikke ble spilt helt ut, satsingene kom en og en, og Elverum kunne løpe inn noen kontringer.

Syv minutter før slutt ledet Elverum 28-24.

Isak Steinsson, som kom inn i målet etter pause for Oscar Larsen Syvertsen (fem redninger) , fikk noen redninger (seks totalt), og Walstad Haugstvedt score tre på rappen, og så ble det litt jevnt de siste minuttene. Men Elverum vant 30-28 tilslutt i en kamp der begge trenerne brukte troppene sine godt.

-De er store og sterke og har mange med stor duellstyrke. Men jeg syns vi sto opp bra mot dem, mener Petersen Norberg.
Et tankekors bør det likevel være at lagets tre strekspillere kun scoret to mål mot Elverum, begge signert August Olsen Storbugt. Ikke kom de til særlig flere avslutningssituasjoner heller, for Elverum var dyktige i forsvarsspillet mot dem.
– I det store og hele er jeg veldig fornøyd med det vi presterer, mener Kristian Kjelling.

Han stilte uten August Lind Oma og Tobias Mehren Søberg som er opp tatt med EM i Montenegro denne uken. Alexander Ørjevik Westby hvilte en litt overbelastet fot, men skal kanskje forsøke seg i Follo-cup til helgen.

Sondre Ovid Skovli (t.h.) scoret fem mål, og var en av lagets beste denne kvelden mot Elverum. Espen Gommerud Våg (t.v.) viste allerede i kamp èn etter hjemkomsten fra Portugal hvor viktig han blir for å holde sammen lagets forsvarsspill.