DHK-bragd i Praha – videre på straffer – Norsk Topphåndball

DHK-bragd i Praha – videre på straffer

Drammen leverte en sluttspurt på søndagens e-cupkamp som de involverte vil huske lenge. Utgangspunktet foran returoppgjøret var at tsjekkerne ledet med ett mål etter første kamp. 

Et kvarter før slutt så det mørkt ut for drammenserne: Da ledet Dukla 26-21. Med andre ord måtte bortelaget vinne de siste 15 med seks mål eller mer. Oppgaven var tung, men heldigvis ikke for tung. Sluttresultatet etter 60 minutter ble 28-29 etter en snuoperasjon som spillerne sent vil glemme. 

-Dette var bare kjempegøy, og jeg slutter aldri å bli overrasket over denne gjengen her. Denne gangen er det igjen innstillingen som står igjen med to streker under og utropstegn bak når det hele er over, sier trener Kristian Kjelling.
– Nå tapte vi med ett mål hjemme med fullt lag, og så går vi bort og først vinner med det nødvendige ene målet, for så å vinne på straffer med Gøran og Hermann hjemme, fortsetter Kjelling.
-Det er en bragd, mener treneren.


For de to bærebjelkene i laget valgte å bli hjemme fordi ingen av dem ønsket å reise til et Tsjekkia med det smittetrykket som preger landet akkurat nå. Der er det unntakstilstand. Klubbledelsen var fredag åpen for at spillerne selv skulle få velge om de skulle reise, men bare Sørheim og Vildalen takket nei, og dermed tok Kjelling med seg en enda mer redusert tropp nedover. I bunnen ligger jo også alle skadene på de spillerne som tross alt pakket bagen, og la ut på tur lørdag morgen.

Kvarteret før full tid var det ikke noe som tydet på at DHK skulle klare å hente inn det ene målet de tapte med i Drammenshallen. Da hadde Dukla Praha gått fra 17-17 til 22-17 på tolv minutter. Men en tydeligvis opplagt Sindre Aho ledet an i en sterk sluttspurt, og i løpet av ti minutter scoret ikke hjemmelaget mål, mens DHK knappet inn mål for mål. August Baskår Pedersen satte inn utligningen til 26-26 med fem minutter igjen å spille, samme mann ordnet 28-26 etter at Markus Foslund Niva satte inn lagets 27. mål. Så ble Niva utvist, men det var Sindre Aho som scoret det viktige 29.målet, og ledelse 29-27 med 38 sekunder igjen å spille. Hjemmelaget reduserte til 29-28 og da hadde vi samme resultat som i Drammenshallen.
Og dermed gikk det til straffekastkonkurranse.
DHK scoret på fire, og Dukla Praha på to, og dermed blir det mer e-cupspill i februar.

Espen Gommerud Våg scoret seks mål på syv forsøk fra streken i bortekampen. Her fra hjemmekampen i Drammenshallen. Foto Roy Johnsen.

Med to bakspillere mindre enn i hjemmekampen, valgte Kristian Kjelling å spille syv mot seks i store deler av kampen.
-At vi lyktes med akkurat den delen av spillet, i tillegg til at vi vant og gikk videre selvfølgelig, tror jeg også vil være med å gi mye energi inn mot Arendal-kampen onsdag, mener Kjelling.
For han har kort tid på å forberede laget på det oppgjøret. Laget kommer hjem sent mandag kveld, og får en treningsøkt tirsdag før det er busstur til Arendal onsdag ettermiddag.
Men den kampen tenkte de ikke så mye på søndag kveld. Da koste de seg over avansementet i europacupen.
Kjelling delte ut mye ros til Sindre Aho og Espen Gommerud Våg, og han løftet fram målvakten Sander Drange Heieren, spesielt i periode da DHK holdt målet rent i ti minutter, og gikk fra 21-26 til ledelse 28-26.
– Andrè åpnet i mål, og var god, men så kom det en periode med noen vanskelig skudd, og vi byttet inn Sander. han reddet også de to første straffekastene i straffekonken, og bidro til å avgjøre det hele, forteller Kjelling.

August Baskår Pedersen scoret to av sin fire mål i den viktige perioden da DHK gikk opp til tomålsledelse med bare minutter igjen å spille. Foto Roy Johnsen.

Sindre Aho scoret ti mål, og hadde hele syv målgivende pasninger.
Derfor ikke noe rart at han syntes det hele var morsomt.
-Det var gøy, og det var spennende for vi klarte jo å gjøre en kamp ut av dette. En merkelig kamp riktig nok, men vi var flinke til å ta et spill om gangen og vi lot oss ikke stresse selv om vi havnet fem mål bak et par ganger etter pause. Det går jo bare an å score ett mål om gangen, og vi spilte godt forsvarsspill og Sander var god bak oss igjen, forteller Aho.
– Og så fikk vi sjansen til spare litt på kreftene på de få bakspillerne som sto igjen her ved å spille syv mot seks med to strekspillere.
-Sterkt å vinne her og gå videre med Gøran og Hermann hjemme, mener Aho.

Fornøyde DHK-spillere etter at avansementet er bokført. Foto Leif Ole Engen.

Svein-Erik Bjerkrheim, styreleder og en mann med mye europacuperfaring, var med som hovedleder på turen til Praha. Han var dypt imponert over laget.
-Jeg er så stolt av dette laget. De ga seg aldri, og det forteller alt om den lagmoral som preger denne troppen. De lå fem mål etter to ganger etter pause, men ga seg aldri. Det gikk tungt i perioder, og de sleit innimellom, men gutsen var der, og dermed kunne de føre gode DHK -tradisjoner i europacupen videre med ganske mange odds mot seg, mener Bjerkrheim.

Kampfakta:
3. runde EHF European Cup, 2. kamp:
Dukla -Praha – Drammen HK 28-29, 30-33 etter straffer.

DHK videre til 4. runde med 62-59.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho 10, Espen Gommerud Våg 6, David Kalvø Valderhaug 3, Markus Foslund Niva 3, August Olsen Storbugt 3, August Baskår Pedersen 4, Ola Hoftun Lillelien 1, Viktor Petersen Norberg, Oskar Olafsson.
Toppscorer Dukla Praha: David Sustek 8.

Nærbø gikk også videre til 4, runde etter å ha vunnet 31-27 hjemme over italienske ASD Accademica Pallamano Conversano. De hadde to mål å hente igjen fra bortekampen.