Vidar Gjesdal. Bergen Håndball

Dette blir viktig, samt å ta to poeng!

Det nærmer seg ny hjemmekamp for Bergen-guttene. På torsdag besøker Falk Haukelandshallen til et oppgjør som Bergen forventer to poeng i, men det er ikke bare poengene som blir viktig i kommende kamp!

Falk Horten står på motsatt banehalvdel kommende torsdag. Motstanderne har slitt med å ta poeng så langt i sesong og ligger som kjent like over streken. Der ser ut som det har dannet seg en luke fra Falk og oppover, så torsdagens gjester må nok nøye seg med å kjempe for tilværelsen fremover.

– Vi møter et lag litt som ROS sist, hvor vi bare må ta poengene og gjøre jobben. Falk er et lag som har spilt godt mot mange, men som ikke har hatt hell med poeng. De kjempet dog godt borte mot Viking TIF i Haukelandshallen, så en skal ikke se bort fra at det samme vil skje mot oss, forteller Vidar Gjesdal.

Han forteller videre at det blir avgjørende å fokusere på oss selv og ta poengene, men i tillegg så er det relasjonsbygging som står i fokus.

– Vi har noen gutter som ikke har fått spilt mye med laget. Spesielt Miguel Neves har ikke fått spilt på grunn av skaden. Rasmus Carlsen pendler som kjent til Bergen, da er det viktig å ta de sjansene en får til å bygge og lære hverandre bedre å kjenne.

– 2 poeng er selvsagt det viktigste, men klarer vi å få til dette med relasjonsbygging underveis i prosessen, så blir vi et mye vanskeligere lag å møte når det hele skal avgjøres!

Ved sist kamp mot Ros så var alle guttene friskmeldte, når kan Vidar avsløre at slik er det ikke lengre.

– Sigve fikk seg en smell her forleden dag på trening. Han er nok ute i en liten periode. I tillegg så sliter Marcus litt, men han kan allikevel bli aktuell til møte mot Falk.

Kjøp billetter til oppgjøret mot FALK her >>

Viking TIF vant mot Sandefjord

Lillebror vant nylig mot Sandefjord på bortebane, en kamp som Viking TIF imponerte i. Det vil si at før oppgjøret mot Falk så troner Viking øverst på tabellen med 4 poeng. For å henge med så forteller Vidar at vi ikke kan gå på noen feilskjær nå.

– Vi har et tøft program i desember, i utgangspunktet kan vi ikke tape poeng for noen visst vi skal henge med i toppen. Vi håper dog at våre byrivaler vil få det litt tøffere fremover, sier Vidar mens han smiler lurt.

– Jeg tror ikke de selv hadde forventet å ligge øverst med en luke ned, det blir spennende å så hvordan de reagerer på å «forsvare» en ledelse, når de i utgangspunktet har utfordrer-hatten på seg. Vi skal i hvert fall kjempe med «nebb og klør» for alle poeng fremover. Først må vi slå Falk, så tar vi de kommende utfordringene deretter, forteller han.